VESTI PROASTE. Se scumpesc din nou tigarile

Cresterea pretului la tigari se datoreaza obligativitatii de a aplica Directiva 2011/64 / a Uniunii Euroepe ce impune statelor membre sa perceapa o rata minima a accizelor la tigari. Romania, alaturi de alte sapte state din Europa Centrala si de Est au beneficiat de o derogare, pana pe 31 decembrie 2017, pentru respectarea a doua cerinte ale directivei: nivelul minim al accizei totale sa fie 90 euro/1.000 tigarete si incidenta accizei sa fie 60% din pretul mediu ponderat, scrie libertatea.ro.
Citeste si?Zeci de perchezitii in Bucuresti si in judetele Prahova, Ilfov si Suceava la suspecti de contrabanda cu tigari
Dar de la inceputul anului viitor tara noastra trebuie sa se conformeze cerintelor de la Bruxelles.
In acest moment, in Romania rata globala a accizelor pentru tigarete este de 58%, in concluzie cresterea accizei va fi cu cel putin 2 puncte procentuale de la 1 ianuarie 2019.?
Ultima scumpire a tigarilor a avut loc la inceputul lunii aprilie a acestui an. Astfel, in prezent preturi la unele dintre cele mai populare marci de tigari sunt: Kent – 17,5 lei, Pall Mall – 16,5 lei, Dunhill – 18,5 lei, Rothmans – 17,5 lei, Lucky Strike -17,5 lei.
Anterior, compania a mai majorat o data pretul cu 50 de bani in octombrie, iar o alta scumpire similara a avut loc in mai …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *