Spirulina: alga minune

Spirulina: alga minune

SanatateaTV transmite emisiunea “Spirulina: alga minune”, interviu realizat cu ing. chimist Stefan Manea, director general Hofigal si cu dr. Tatomirescu Adriana. Emisiunea este difuzata pe www.sanatateatv.ro la Categoria Medicina Naturala.
Spirulina este o alga cu efecte miraculoase, ce nu poate fi comparata cu nimic altceva – motiv pentru care cercetatorii depun eforturi pentru a identifica o alta planta cu compusi similari. Unicitatea Spirulinei se datoreaza caracterului amfoter, ceea ce inseamna ca aceasta contine elemente specifice regnului vegetal, dar si elemente specifice regnului animal.
In compozitia Spirulinei intra o serie de substante extrem de folositoare organismului, doar la nivel celular fiind descoperite peste 280 de substante cu activitate biologica, dintre care aminoacizi esentiali, acizi grasi nesaturati de tip Omega3 – Omega6, glicoli, carotenoizi (dintre care o mare pondere o are beta-carotenul), vitaminele complexului B (B1, B2, B6, B12), vitamina E, acid folic, pantotenat de calciu, acid nicotinic, vitamina H, oligoelemente (printre care Fe, Mg, Mn, Zn, K, Na unde predomina potasiul si magneziul), precum si ficocianina.
Din emisiunea transmisa de SanatateaTV putem afla in ce afectiuni este indicata administrarea de Spirulina si ce rol are aceasta pentru organism, mai ales pentru curele de slabire. Rezultatele Spirulinei in programele de scadere a greutatii corporale sunt foarte bune, acest supliment controland senzatia de foame si reducand pofta de mancare, mai ales daca se respecta recomandarea de a lua comprimatul de spirulina cu o jumatate de ora inaintea mesei.
Un aspect foarte important in ceea ce priveste Spirulina este ca aceasta se poate administra in paralel cu tratamentele specifice recomandate de medic. Spirulina Hofigal este disponibila sub forma de comprimate si capsule, iar dozele recomandate sunt: pentru adulti, in afectiunile cronice, de 8-15 comprimate/zi sau 4-8 capsule/zi, iar profilactic, de 6-8 comprimate/zi sau 3-4 capsule/zi. La copiii peste 1 an, se administreaza 3-6 comprimate/zi sau 1-3 capsule/zi. In tratamentele curative, se recomanda ca dupa 30 zile sa se faca o pauza de 10 zile sau sa se reduca consumul la nivelul intretinerii.
SanatateaTV este prima televiziune online care isi propune sa sublinieze importanta unei vieti sanatoase si a preventiei, dar si sa faciliteze accesul la specialisti pe probleme de sanatate prin realizarea de emisiuni, cu sustinerea unor medici renumiti, dar si a unor personalitati si organizatii din domenii conexe sanatatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *