Peste 20 de artisti internationali, la a treia editie Rokolectiv

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

A treia editie a festivalului de muzica electronica si arte vizuale conexe Rokolectiv, care va avea loc pe 11, 12 si 13 aprilie, la Bucuresti, prezinta un line-up de peste 20 de artisti, printre care si pionierul muzicii electronice Jean-Jacques Perrey, au declarat pentru MEDIAFAX organizatorii.

Festivalul, care se va desfasura pe 11 si 12 aprilie in clubul Session din Bucuresti, iar pe 13 aprilie, la Muzeul National de Arta Contemporana, evolueaza anul acesta sub tema „Playground”.

In 2008, Rokolectiv incearca sa creeze un „loc de joaca” pentru muzicieni si artisti vizuali, cu concerte, prezentari, screening-uri si instalatii. Invitandu-i in Playground timp de trei zile, Rokolectiv „forteaza” mana artistilor sa-si impinga limitele creativitatii. Editia de anul acesta a Rokolectiv continua, ca si pana acum, sa stimuleze amestecul de genuri si medii.

La loc de onoare in cadrul evenimentului va fi miscarea/ label-ul Underground Resistance. Legendele stilului Detroit techno vin in premiera in Romania cu un live Interstellar Fugitives, sub „comanda” lui „Mad” Mike Banks. De asemenea, Rokolectiv 2008 prezinta si un showcase dedicat scenei norvegiene – scena care a avut o evolutie aparte in lumea muzicii electronice – cu „veteranul” space-disco Bjorn Torske, mutantii future jazz Mungolian Jet Set si house bandu-ul Elektrofant.

Festivalul va culmina cu concertul extraordinar al lui Jean-Jacques Perrey, pionier al muzicii electronice. La cei 79 de ani ai sai, impreuna cu David Chazam, Perrey promite o intoarcere la copilarie, alaturi de „jucaria” sa preferata, ondiolina.

Printre ceilalti artisti care vor mai concerta in cadrul evenimentului se numara si Pantha du Prince, Dat Politics, The Model, Dandy Jack & Sonja Moonear, Tom Wilson, Mungolian Jet Set, Dreamrec, Mira Calix, Sillyconductor, Planningtorock. Khan of Finland, Daedelus etc.

Un abonament pentru toate cele trei zile de festival costa 75 de lei, iar un bilet valabil doar pentru o zi – 35 de lei.

spot_imgspot_img