Statele din cadrul G7 ameninta Rusia: “va suporta acum consecintele actiunilor sale”

“Am convenit sa impunem cat mai curand sanctiuni impotriva Rusiei”, anunta G7 intr-un comunicat, publicat sambata, la Seul.
Un oficial american a declarat, sub protectia anonimatului, ca “fiecare stat va stabili care vor fi sanctiunile impuse. Aceste sanctiuni vor fi coordonate si complementare, insa neaparat identice”.
“Sanctiunile ar putea fi anuntate luni”, a precizat el. “Luand in considerare necesitatea de a garanta alegeri prezidentiale democratice, pasnice si reusite luna viitoare (la 25 mai), in Ucraina, ne-am angajat sa actionam de urgenta pentru a intensifica sanctiunile tintite si masurile” impotriva Rusiei, adauga G7 in comunicat.
G7 saluta “retinerea” de care au dat dovada autoritatile de la Kiev in cazul separatistilor prorusi din estul Ucrainei.”Rusia, din contra, nu a intreprins nicio actiune concreta pentru a pune in aplicare acordul de la Geneva”, deplang statele din cadrul G7.
Moscova “nu a sustinut in mod public acest acord, nu a condamnat actiunile separatistilor care incearca sa destabilizeze Ucraina si nu i-a indemnat pe activisti sa paraseasca cladirile administrative ocupate si sa lase armele los”, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *