UPDATE. Filiera medicilor de la Spitalul de Arsi, care decontau la CNAS operatii estetice, saltata de procurori. ZECE doctori, retinuti

UPDATE. 10 mdici au fost retinuti, vineri seara, in dosarul operatiilor estetice de la Spitalul de Arsi Bucuresti, anunta B1TV
—-
UPDATE. Sapte medici au primit ordonante de retinere, vineri seara, in dosarul operatiilor estetice de la Spitalul de Arsi, conform Realitatea TV.

UPDATE.??Cinci medici au fost retinuti de procurori, vineri, in urma audierilor facute la Politia Capitalei, in dosarul operatiilor estetice pentru care se cerea mita intre 450 si 3.400 de euro, informeaza Mediafax.
Printre cei retinuti se numara si un anestezist.
Cei cinci vor fi prezentati, sambata, Tribunalului Capitalei, cu propunerea de arestare preventiva.

UPDATE. ?Cercetarile vizeaza 16 medici din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reconstructiva si Arsuri, o asistenta medicala si 9 pacienti, informeaza Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.
Din probele administrate in cauza s-a desprins urmatorul mod de operare:
Pacientii care doreau efectuarea unor operatii estetice contactau suspectii, medici angajati ai Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reconstructiva si Arsuri, in baza unor anunturi postate pe internet (siteuri ale medicilor, forumuri de socializare etc.) sau la recomandarea altor pacienti care au efectuat operatii similare.
Suspectii, medici in specialitatea chirurgie plastica, reconstructiva si estetica, ofereau consultatii pacientilor care doreau efectuarea unor operatii estetice, atat in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reconstructiva si Arsuri, cat si in cadrul unor clinici private.
In discutiile purtate, suspectii le comunicau pacientilor ca pot opta pentru efectuarea interventiei in spitalul public sau intr-o clinica privata, prezentandu-le avantajele financiare (un pret mai mic) de care ar fi beneficiat in cazul in care interventia s-ar fi realizat intr-o unitate spitaliceasca publica.
In situatiile in care pacientii optau pentru efectuarea interventiei in spital, astfel cum le indicau suspectii, se intocmea documentatia medicala in care erau mentionate un diagnostic si un tip de interventie medicala nereale. Ulterior, pe baza acestor documente falsificate, se intocmeau raportarile catre C.A.S.M.B. si Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti (S.N.S.P.M.P.D.S.B), prin care se solicita decontarea serviciilor medicale.
In cazul in care raportarile erau validate de catre C.A.S.M.B. si S.N.S.P.M.P.D.S.B, se deconta suma de 4.921,83 lei pentru fiecare interventie medicala.
Pentru “serviciile” oferite (efectuarea unor analize medicale, internarea intr-un spital public in baza unui diagnostic fals, interventia chirurgicala propriu-zisa, folosirea frauduloasa a logisticii spitalului etc.) medicii pretindeau cu titlu de mita sume cuprinse intre 450 euro si 3.400 euro, in functie de tipul interventiei, acestea fiind impartite intre membrii echipei operatorii (medicul principal de interventie, medicul secundar de interventie si medicul anestezist).
?42 de persoane (cadre medicale si pacienti) au fost aduse, vineri, la audieri.
Fata de unii dintre suspectii a fost pusa in miscare actiunea penala.
—-
Vineri au avut loc 23 de perchezitii in Bucuresti, inclusiv la Spitalul Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, informeaza Mediafax. Anchetatorii au perchezitionat si locuinta managerului spitalului, Vitalie Stan. Un medic anestezist de la Spitalul de Arsi din Capitala a fost retinut de procurori.
Persoane din conducerea Spitalului de Arsi, unde au avut loc perchezitii, sunt vizate in ancheta privind internarile in baza unor diagnostice false si realizarea ilegala a unor operatii estetice, acestea urmand sa fie audiate la Politia Capitalei.
Potrivit site-ului sursazilei.ro, Anda Adam, Mihai Mitoseru, Madalina Secuianu, Razvan Ciobanu, Mara Banica si Ioana Tufar s-ar afla pe lista a”clientilor” medicilor esteticieni de la Spitalul de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri din Capitala.
Persoanele vizate in acest caz sunt suspectate ca internau fara drept persoane, prin atribuirea unui diagnostic fals, ca foloseau fara drept logistica spitalului si realizau operatii estetice – liposuctii, vaginoplastii, implant mamar, implant fesier – in timpul programului de lucru, a precizat Parchetul Tribunalului Bucuresti.
De asemenea, persoanele vizate in ancheta ar fi cerut mita sume importante de bani, pentru efectuarea operatiilor si ca ar fi decontat ilegal serviciile medicale, in baza diagnosticelor false, in dauna Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).
Surse judiciare au declarat ca printre persoanele vizate sunt si 16 medici, suspectati de diagnostic fals, inselaciune, fals intelectual si luare de mita.
Cadrele medicale care ar fi realizat in spital operatii estetice, cereau pentru aceste interventii sume mult mai mici decat pretul pietei, pe care le incasau direct. Spre exemplu, pentru o rinoplastie se percepea aproximativ 5.000 de lei, iar pentru un implant mamar, aproximativ 2.500 de euro, au precizat sursele citate.
Ca urmare a unor operatii de acest fel, cadrele medicale ar fi incasat lunar intre 15.000 si 20.000 de euro, potrivit surselor din randul anchetatorilor.
La perchezitii s-au gasit 270.000 de euro
Anchetatorii au gasit, in urma perchezitiilor facute la mai multe cadre medicale de la Spitalul de Arsi, aproape 250.000 de euro si 80.000 de lei (circa 18.000 de euro), bani …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *