STUDIU: Rechinii ar putea reprezenta cheia in tratarea cancerului mamar.

Cercetatorii din Marea Britanie spera sa gaseasca un nou medicament “minune” pentru tratarea cancerului mamar, cu ajutorul rechinilor, informeaza Mediafax.
Cercetatorii de la Aberdeen University spera ca anticorpii rechinilor sa duca la formarea “noului Herceptin”. Herceptin este o pulbere care se foloseste pentru obtinerea unei solutii, administrate ulterior sub forma de perfuzie in tratamentul cancerului la san.?Considerat cea mai mare descoperire medicala in tratarea cancerului mamar, Herceptin, descoperit de peste 25 de ani, impiedica celulele canceroase sa creasca si sa se raspandeasca, informeaza?dailymail.co.uk.
Una din 44.000 de femei din Marea Britanie, diagnosticate cu cancer la san in fiecare an, au forma pozitiva HER 2 a acestui tip de cancer. Dar Herceptin nu functioneaza de fiecare data si, uneori, ofera doar o scurta alinare, asadar un nou tratament este necesar.
“Herceptin este un medicament minunat, insa unele femei nu raspund la el si altele manifesta rezistenta dupa o perioada de timp”, a declarat doctorul Helen Dooley, unul dintre cercetatorii care au participat la acest studiu.
Cercetatorii de la Aberdeen University considera ca sistemul imunitar puternic al rechinilor ar putea reprezenta rezolvarea acestei probleme. Acestia au extras proteina HER 2, care se gaseste pe suprafata tumorilor si le grabeste cresterea, si au injectat-o rechinilor, pentru a declansa producerea de anticorpi impotriva acesteia. Au asteptat cateva luni, dupa care au luat mostre de sange din coada rechinilor. Cercetatorii spera ca sangele sa contina anticorpi care, injectati in proteina HER 2, sa opreasca celulele canceroase sa creasca si sa se raspandeasca.
O versiune sintetica a acestor anticorpi ar putea fi folosita apoi ca medicament. Anticorpii rechinilor ar putea reprezenta cheia in tratarea cancerului la san, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *