STUDIU: Tutunul, o posibila solutie pentru a invinge cancerul

Tutunul ar putea detine secretul pentru a invinge cancerul, afirma oamenii de stiinta australieni, care doresc sa foloseasca mecanismul de aparare al acestei plante pentru a distruge celulele canceroase din organismul uman.
Cercetatorii de la Institutul Trobe pentru Stiinte Moleculare din Melbourne au identificat o molecula in floarea plantei de tutun care lupta eficient impotriva ciupercilor si bacteriilor. Ei au fost extrem de surprinsi cand au observat ca acea molecula detine, totodata, capacitatea de a identifica si de a distruge celulele canceroase, informeaza?dailymail.co.uk, citat de Mediafax.
Denumita NaD1, molecula dezvolta o structura in forma de cleste care se prinde de lipidele prezente in membrana celulei canceroase. “Clestele” moleculei NaD1 distruge membrana celulei canceroase, obligand-o astfel sa “explodeze”, expulzandu-si continutul in exterior. In acest fel, celulele canceroase nu mai au posibilitatea de a provoca distrugeri in organism.
“Exista o anumita ironie in faptul ca un puternic mecanism de autoaparare impotriva cancerului a fost descoperit in floarea unei specii ornamentale de tutun, insa este o descoperire binevenita, indiferent de originea ei”, a declarat medicul Mark Hullett, coordonatorul studiului.
“Urmatorul pas va consta in initierea unor studii preclinice pentru a determina rolul pe care molecula NaD1 ar putea sa il aiba in tratarea cancerului”, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *