SUA si Rusia pregatesc razboiul DELFINILOR SPION in Marea Neagra

Delfinii americanilor vor da “bot in bot” cu delfinii rusilor, care patruleaza in zona de cand Vladimir Putin a luat decizia sa anexeze Crimeea si de cand amenintarea razboiului e tot mai aproape, scrie Libertatea.ro. Delfinii sunt antrenati sa amplaseze mine subacvatice.
Invazia trupelor rusesti in Peninsula Crimeea a scos la iveala proiecte militare mai ciudate, care, odata cu abandonarea razboiului rece, pareau uitate pentru totdeauna.
Este vorba despre instruirea mamiferelor acvatice pentru operatiuni de spionaj, de detectare, dar si plantare de mine sau explozibil pe navele inamice, dezvoltata in secret de SUA si de Uniunea Sovietica incepand cu anul 1960.
In URSS, de aceste experimente se ocupau absolventii cursurilor de psihozoologie, specializati in dresarea delfinilor in scopuri militare. Dupa destramarea Uniunii Sovietice, proiectele au fost desecretizate, iar Ucraina a preluat departamentul responsabil cu instruirea mamiferelor, aflat la baza de la Sevastopol, Crimeea.
Ucraina a pierdut trei delfini militari in 2012
Atunci s-a zvonit ca, din lipsa de fonduri, ucrainenii si rusii ar fi renuntat la proiectele ce vizau delfinii-soldat. In februarie 2012 insa, agentiile de presa au anuntat pierderea a trei delfini echipati cu “arme individuale” in Marea Neagra, deconspirand practic continuarea cercetarilor in acest domeniu.
Dupa ce rusii au anexat Crimeea, si ceilalti delfini militari ai Ucrainei, stationati la baza navala de la Sevastopol, au fost …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *