Sugammadex, un medicament revolutionar pe piata anestezicelor

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

nou tip de anestezic ar putea patrunde pe piata produselor farmaceutice, arata „Forbes”.

Este vorba despre sugammadex, un medicament care ar putea revolutiona domeniul farmacologiei neuromusculare. „Sugammadex este unul dintre cele mai bune medicamente care ar putea intra in domeniu in urmatorii ani”, este de parere Ronald Miller, anestezist la Universitatea California (San Francisco).

Medicii il vor folosi pentru operatiile dificile, cum ar fi cele facute pe coloana, la inima ori pe creier. In cazul acestor interventii, medicii trebuie sa ?paralizeze? temporar pacientii cu relaxante musculare puternice, cum va fi si sugammadex. Spre deosebire de alte medicamente din aceeasi clasa, acesta ar putea avea mai putine efecte secundare asupra sistemului cardiovascular. De asemenea, el ar putea actiona mai rapid, mai puternic si intr-un mod mai sigur.

Exista si medici care se arata reticenti fata de acest nou produs. Mark Schlesinger, seful Sectiei de anestezie de la Centrul Medical din cadrul Universitatii Hackensak, spune ca va mai trece mult timp pana cand va fi folosit acest medicament. „Putine produse nou aparute isi dovedesc imediat eficienta. In cazul acesta, reactiile alergice ar putea fi principalul efect secundar”, spune Mark Schlesinger.

spot_imgspot_img