Surorile Irina si Mihaela Deordica, afacere de succes in Italia

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Surorile Deordica au devenit cele mai cunoscute proprietare de bar al orasului in care locuiesc, din nordul Italiei. Inca de la inaugurare, Irina si Mihaela au dovedit ca pot administra afacerea cu succes, promovand evenimente care au atras o clientela fidela. Concerte de muzica live, seri karaoke, festivaluri si concursuri de miss, sunt secretele pe care cele doua surori le-au gasit pentru a dezvolta o afacere profitabila. Localul lor, deschis in acest an, este frecventat de majoritatea localnicilor, de romani sau straini aflati in vacante.

Irina Deordica, din Iasi are 28 de ani si locuieste acum in San Martino di Venezze, o mica localitate nordul Italiei. A plecat din Romania in urma cu cinci ani, pentru a-si vizita mama si sora. „Venisem in vizita la familia mea si nu ma gandeam ca voi ramane pentru mult timp. Mi-am gasit de lucru si asta m-a determinat sa ma stabilesc in Italia. Nu mi-a fost foarte usor la inceput pentru ca nu erau locuri de munca stabile. A trebuit sa muncesc si ca ingrijitoare, ca babysitter sau colaboratoare familiala. Ultimul loc de munca a fost intr-un bar, unde am invatat multe lucruri despre acest tip de activitate si asa am hotarat sa-mi deschid propria afacere”.

Impreuna cu sora sa, Mihaela Ciobanu (24 ani), au cautat un local, l-au renovat si au creat un ambient placut. S-a nascut astfel un pub-restaurant, denumit „Agora”, ce a devenit loc de intalnire a multor localnici si chiar a turistilor.

„Cand m-am decis sa deschid afacerea am considerat a fi un si pariu cu fostul meu patron. El nu-mi dadea mari sperante de reusita, mai ales ca era acea perioada defavorabila pentru noi, romanii, dupa evenimentele de la Roma. Am avut ambitia sa demonstram ca nu toti romanii suntem infractori si ca putem face lucruri frumoase. Localului i-am dat un aspect cald, primitor si toti cei care l-au vazut au recunoscut ca ne-am pus o amprenta personala”, a mai precizat Irina.

Romancele au organizat inca de la inaugurare diverse activitati care au atras multi clienti. Ziua de vineri este dedicata prezentei grupurilor de muzica live, iar sambata sunt organizate spectacole karaoke. „Ne-am gandit sa fim constante cu ceea ce organizam. Astfel, clientii s-au obisnuit deja sa asculte vineri formatii de muzica live, iar sambata se aduna pentru a canta. S-a creat o atmosfera placuta, destinsa si avem deja clienti constanti.”

Un alt pariu pe care cele doua romance l-au castigat a fost organizarea unui festival al berii, chiar in localul lor. „In urma cu aproximativ o luna, am organizat un festival al berii. Localitatea in care traim este destul de mica si s-a auzit imediat despre intentia noastra. Au venit foarte multe persoane, foarte multi straini, in special germani si localnici desigur. Evenimentul a fost deosebit si foarte apreciat, mai ales pentru faptul ca in loc de traditionalii wurstel sau carnaciori pe gratar, noi am servit mici pe gratar. Din nou, atmosfera a fost deosebita, de mare succes si ne-am propus sa organizam un al doilea festival, in septembrie anul acesta, cand speram sa aducem macar o formatie romaneasca si sa oferim bere romaneasca, alaturi de apreciatii mici. „Mi-as dori sa pot aduce formatii romanesti de calitate, care sa cante in barul nostru, mai ales pentru festivalul berii romanesti.”

Ultimul eveniment organizat de Irina si Mihaela, care a atras si atentia presei locale italiene, a fost un concurs de frumusete intitulat „Miss Teenager 2008”.

„Am reusit sa organizam si un concurs de frumusete, la care au participat 20 de fete din Brazilia, Columbia si Italia. Romania a fost reprezentata de singura participanta, Natalia Covaci, in varsta de 15 ani. Din pacate, limita de varsta, de 14-21 de ani nu le-a permis multora dintre conationalele noastre sa participe. Natalia a terminat totusi pe un onorant loc sase”.

Juriul a fost compus din persoane din lumea spectacolului si a modei locale, iar sponsorii, au contribuit la coafura fetelor si la tortul de final. „Noi am servit pe toata lumea, gratis, cu aperitive si mici gustari, iar sponsorii s-au ocupat de aranjamentul fetelor si tortul de sfarsit. A fost prezenta si Elisa Boscolo, protagonista unui serial difuzat pe RAIUNO. Au mai participat balerini profesionisti si doua formatii de muzica care au cantat live. Desi a inceput sa ploua, atmosfera deosebit de placuta s-a prelungit pana seara tarziu. Dupa parerea noastra fost un succes deosebit”, a mai povestit Irina.

spot_imgspot_img