Tariceanu si Constantin: Codul Fiscal va trece de Parlament, fara modificari de substanta

de Ana Maria Lazar Publicat la: 17.07.2015 15:16 Ultima actualizare: 17.07.2015 15:17

Decizia presedintelui Iohannis de a retrimite Codul Fiscal la Parlament este pur politica, spun copresedintii ALDE, adaugand ca acesta va trece cat mai rapid prin Parlament, fara mari modificari, “inclusiv prin organizarea unei sesiuni extraordinare”.

“Decizia lui Klaus Iohannis este una pur politica, fara argumente economice. Argumentele invocate sunt de forma, pentru a incerca sa explice o decizie luata doar din considerente politice si pentru un partid politic, PNL”, potrivit unui comunicat de presa al Aliantei Liberalilor si Democratilor, semnat de presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin.
“ALDE ia act de decizia eronata si partizana a presedintelui Iohannis. In acelasi timp, ne exprimam convingerea ca, impreuna cu partenerii de guvernare, vom gasi solutii pentru a trece cat mai rapid prin Parlament din nou Codul Fiscal, fara modificari de substanta, inclusiv prin organizarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului. ALDE asigura mediul de afaceri ca actuala coalitie de guvernare isi pastreaza neschimbata promisiunea ca Romania sa aiba un nou Cod Fiscal”, mentioneaza sursa citata.

Liberal-democratii considera ca presedintele ar fi trebuit sa promulge Codul Fiscal pentru ca Romania are o crestere economica de 4%, investitiile straine sunt in crestere accentuata si a crescut nivelul de colectare in primele luni ale acestui an, lucruri care creaza premisele pentru adoptarea unui Cod Fiscal ultraliberal. De asemenea, liberal democratii sustin ca reducerea CAS cu 5 puncte procentuale si reducerea TVA la alimente sunt masuri luate de guvern care demonstreaza ca Romania este pregatita pentru implementarea Codului Fiscal.
Presedintele Klaus Iohannis a respins noul Cod Fiscal si l-a retrimis Parlamentului spre reexaminare, invocand faptul ca actul normativ poate fi pus in aplicare numai dupa o “riguroasa analiza” a implicatiilor asupra bugetului consolidat.
“Sustinem relaxarea si simplificarea fiscala prin reducerea unor taxe si impozite in conditiile in care …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *