Tariceanu, catre Opozitie: Dragi colegi, protocoalele dintre SRI si DNA nu va preocupa? Colaborarile SRI si CSM vi se par normale?

“Ideea de lupta impotriva coruptiei inseamna un demers politic. Nu este un demers natural al statului de drept, o reactie reala a statului de drept, este o campanie organizata, la fel cum se organiza si in anii “50, lupta impotriva burghezo-mosieriei, impotriva chiaburilor si asa mai departe. Si atunci, ca si acum, normele statului de drept erau calcate in picioare. Astazi, din partea reprezentantilor Opozitiei m-as fi asteptat macar o singura remarca legata de stadiul si de starea statului de drept din Romanie. Dragi colegi, protocoalele dintre SRI si DNA nu va preocupa? Colaborarile dintre SRI si CSM vi se par naturale, normale, astea sunt trasaturile statului de drept? (…) Mi-aduc aminte din copilarie, la o vizita a unei delegatii sovietice in Romania, Stalin murise. Ce se striga? Ce se scanda? Stalin! Asa stiau oamenii, asa invatasera. Am impresia ca si dvs ati ramas cu o placa de patefon la care s-a zgariat santuletul si care spune un singur lucru: Sa continuam lupta impotriva coruptiei! Cum o continuam?”, a afirmat Tariceanu in plenul Senatului, unde a fost chemat de PNL, la “Ora Guvernului”, ministrul Justitiei Tudorel Toader pentru a oferi explicatii legate de raportul GRECO.
Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Robert Cazanciuc, a spus ca dezbaterea da senzatia ca revenim in la 1989.
“Nu inteleg de ce PNL a decis sa iroseasca timp pretios pentru a critica legile justitiei, cand acest proces a fost eminamente unul parlamentar. Putem, legitim, sa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *