Teodorovici: Romania ramane in acordul cu Comisia Europeana, pana in septembrie

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a asigurat, vineri, ca acordul cu institutiile financiare internationale “nu se rupe”, ci se continua pana in septembrie, in conditiile in care, marti, s-a decis la Bruxelles ramanerea Romaniei in acordul cu Comisia Europeana.

“Acordul nu se rupe, acordul ramane asa cum este el pana in septembrie. Si chiar s-a mentionat si la Comisie (Comisia Europeana – n.r.) in aceasta saptamana, Romania trebuie sa profite de perioada ramasa pana in septembrie pentru a indeplini cat mai multe dintre angajamentele asumate cu partenerii internationali”, a afirmat Teodorovici la Palatul Victoria, dand ca exemplu de conformare cresterea pretului la gaze, una dintre masurile pe care Romania trebuia sa le respecte, potrivit Mediafax.
Intrebat daca va exista un nou acord cu institutiile internationale in alta forma, ministrul a spus “vom vedea dupa acesta se va finaliza”.
“In 14 iulie, la Bruxelles, acolo unde ne-am intalnit toti ministrii de finante din statele membre, decizia a fost clara: Romania ramane in acordul cu Comisia Europeana. Nu exista alta varianta decat a fi sau a nu fi in acordul cu cei de la Comisia Europeana, Fondul Monetar si Banca Mondiala. Faptul ca decizia a fost luata in sensul acesta este clar ca Romania ramane in acord”, a punctat Eugen Teodorovici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *