Tragedie aviatica in Thailanda, in insula Phuket

Tragedie aviatica in Thailanda, in insula Phuket

Cel putin 88 de persoane, printre care si straini, au murit intr-un accident aviatic in Thailanda, ieri, cand un avion de linie al unei companii low-cost s-a prabusit pe aeroportul de pe insula Phuket. Alte 42 de persoane aflate la bordul avionului au fost ranite, potrivit viceguvernatorului Vorapot Rajsima.

Aparatul de zbor, de tipul MD-80, care apartinea companiei low-cost thailandeze One-Two-Go, venea de la Bangkok, cu peste 130 de persoane la bord. La impactul cu solul, acesta s-a rupt in doua. “Avionul a cerut permisiunea sa aterizeze, dar, din cauza vremii nefavorabile, a vantului puternic si a ploii, pilotul probabil ca nu a avut o vizibilitate buna a pistei”, a declarat Chiasak Angkauwan, directorul general al aviatiei civile thailandeze, pentru postul de televiziune TiTV.

Lista nationalitatilor confirmate ale supravietuitorilor, intocmita de oficialii thailandezi de la spitalul Bangkok Phuket, unde au fost internati ranitii, cuprinde opt britanici, doi australieni, sapte thailandezi, un irlandez si un iranian.

Potrivit oficialilor, printre ceilalti supravietuitori internati in spital se mai afla cetateni germani, israelieni si italieni, desi identitatile lor nu au fost confirmate inca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *