Tudor Gheorghe readuce muzica lautareasca veche in „Mahalaua Mon Amour”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cele mai frumoase cantece lautaresti pe care le-am ascultat cu totii de-a lungul timpului vor fi redate in cadrul unui spectacol de zile mari in interpretarea originala a maestrului Tudor Gheorghe, intitulat sugestiv, „Mahalaua Mon Amour”.
Organizatorii VreauBilet si Asociatia Culturala Maria Domina au pus deja in vanzare biletele pentru reprezentatia din capitala, ce va avea loc la Sala Palatului, pe 8 Aprilie incepand cu ora 19:00, oferind publicului posibilitatea de face rezervari online prin intermediul portalului www.vreaubilet.ro.

De asemenea, acelasi spectacol a mult indragitului rapsod, va beneficia de un turneu national incepand din luna martie si pana in luna mai in cele mai importante orase din tara, propunandu-si sa dezvaluie intr-o maniera inedita importanta si valoarea muzicii lautaresti vechi.

Anton Pan, Zavaidoc, Faramita Lambru, Romica Puceanu sau Dona Siminica ? sunt doar cativa dintre „titanii” lautariei autentice ce isi vor „imprumuta” creatiile maestrului Tudor Gheorghe care, in acompaniamentul unui taraf veritabil, va oferi publicului o reprezentatie remarcabila.
Celebre cantece de dragoste, iubire neimpartasita si de jale precum „Inel, inel de aur”, „Gropare deschide mormantul”, „La chilia-n port”, „Foaie verde mar domnesc”sau „La salul cel negru” vor reconstitui atmosfera de mahala dintr-o epoca uitata pentru a crea un eveniment autentic.

„Mahalaua Mon Amour” va completa un ciclu de restituiri muzicale pe care l-am propus tinerilor si nu numai, in cele trei spectacole de muzica populara din perioada interbelica si cele doua cu muzica usoara a aceleiasi perioade in care ilustram intr-un fel o parte din viata spirituala din acea vreme.
Lipsea insa, ceva din tabloul pe care am incercat sa-l conturez. Cantasem muzica satelor si oraselor, mai exact pe cea din localurile din centrul oraselor reprezentate de Moscopol, Titi Botez si Cristian Vasile.

Acum va propun o altfel de muzica, ba chiar mai mult, o stare muzicala a unei lumi speciale, o lume a mahalalelor, o lume a durerii si bucuriei, spre o mai dreapta cinstire a domnilor lautari: Zavaidoc, Gheorghe Motoi, Faramita Lambru, Dona Siminica, Romica Puceanu, etc.”, dezvaluie maestrul Tudor Gheorghe despre spectacol.

Pentru reprezentatia din Bucuresti, pretul unui bilet variaza in functie de categoria de loc astfel:
V.I.P. – 120RON; Cat. I – 100RON, Cat. II – 80RON, Cat. III – 60RON, Cat. IV – 40RON

spot_imgspot_img