Un galatean a inselat o firma din Vaslui, cu un SRL infiintat pe numele unui cersetor

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Vaslui, tanarul de 29 de ani, din localitatea galateana Ghidigeni, administrator al unei societati din Tecuci, a achizitionat produse alimentare in valoare de peste 280.000 de lei de la firma din Vaslui, insa cinci dintre filele CEC emise pentru achitarea bunurilor au fost refuzate la plata in totalitate, din lipsa de disponibil in cont, iar alte doua au fost decontate partial.
Dupa verificarea documentelor intocmite intre cele doua societati comerciale, politistii au stabilit ca valoarea totala a sumei refuzate la plata a fost de 275.707,25 lei, acesta fiind, de altfel, prejudiciul creat firmei din Vaslui.Audiat de catre politisti, administratorul firmei galatene a declarat ca nu a reusit sa faca plata produselor achizitionate intrucat le-ar fi revandut unei alte societati, cu sediul tot in municipiul Tecuci, care nu i-a achitat marfurile livrate. Tanarul de 29 de ani a prezentat contractul de vanzare-cumparare incheiat intre cele doua societati din municipiul Tecuci, precum si facturi fiscale, avize fiscale si bilete la ordin.
In urma cercetarilor, anchetatorii au constatat ca afirmatiile barbatului din Ghidigeni nu sunt reale. “Politistii vasluieni de investigare a fraudelor au stabilit ca administratorul de la a doua societate comerciala din municipiul Tecuci este o persoana fara adapost, careia tanarul de 29 de ani i-a propus sa devina administrator, in primavara anului 2013. Propunerea a fost acceptata, iar dupa infiintarea societatii, cu obiect de activitate “intermedieri in comertul cu produse diferite”, barbatul din Ghidigeni a intocmit documentele fiscale, care insa au fost semnate de persoana care avea calitatea de administrator. Aceasta din urma a primit sume cuprinse intre 100 si 500 lei, dar si promisiunea achizitionarii unei rulote in care sa locuiasca”, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Mihaela Straub.
Documentele ridicate de politisti in urma unei perchezitii facute la un imobil din municipiul Tecuci, unde tanarul de 29 de ani locuieste ilegal, au aratat ca acesta se ocupa efectiv de activitatea celor doua societati comerciale din Tecuci. De asemenea, au fost identificate acte din care rezulta ca galateanul a mai emis instrumente de plata fara acoperire in cont si in dauna altor societati comerciale.
Odata cu finalizarea cercetarilor, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor au inaintat dosarul Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui, cu propunere de trimitere in judecata a lui barbatului din Ghidigeni pentru inselaciune si emiterea de file CEC fara disponibil in cont. Totodata, tanarul va fi cercetat si pentru evaziune fiscala, dupa ce a inregistrat in contabilitatea firmei operatiuni fictive de vanzare a unor marfuri catre a doua …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *