Vaccin impotriva hipertensiunii arteriale

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Pastilele administrate zilnic in vederea mentinerii nivelului normal al tensiunii arteriale ar putea fi inlocuite in curand cu un vaccin, administrat la patru luni. Potrivit specialistilor firmei Cytos, aceasta injectie are ca tinta un anumit hormon angiotensin, care determina constrictia vaselor de sange si cresterea presiunii sanguine, relateaza BBC News.

Vaccinul, testat deja pe 72 de pacienti diagnosticati cu hipertensiune arteriala, s-a dovedit a fi eficient fara a inregistra efecte secundare. Hipertensiunea arteriala, care afecteaza la nivel mondial peste un sfert din adulti, este un factor de risc pentru decesele prin afectiuni cardiace si accident vascular cerebral.

Potrivit dr. Martin Bachmann, coordonatorul cercetarilor, vaccinul reprezinta o metoda mult mai simpla de asigurare a continuitatii tratamentului, el putand fi administrat numai intr-un cabinet medical. Ca metode de prevenire a hipertensiunii arteriale se numara efectuarea regulata de exercitii fizice, limitarea consumului de bauturi alcoolice si sare, o dieta bogata in legume si fructe, evitarea fumatului si mentinerea unei greutati corporale in limite normale.

spot_imgspot_img