Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Dan Motreanu, SUSPECTAT de spalare de bani pentru campania electorala a PNL din 2008. Reactia liberalului

UPDATE: ?Dan MOTREANU, vicepresedintele Camerei Deputatilor,?este suspectat DNA de spalarea banilor si de folosirea influentei si autoritatii conferite de functia de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul a unui folos necuvenit.?Mai precis, in 2008, ?Motreanu ar fi primit 250.000 de euro de la Cristinel Bigiu, pe atunci vicepresedinte CJ Buzau. Banii erau destinati campaniei electorale pentru alegerile locale si generale din acel an.?
In acelasi dosar este urmarit penal pentru fapte similare si fostul deputat si lider PNL George Scutaru. Potrivit DNA, Scutaru ar fi primit de la Bigiu suma de 170.000 de euro tot pentru campania electorala din 2008. Cei doi lideri PNL ar fi stiut ca banii primiti de la Bigiu ar fi provenit din luare de mita. In acest dosar se fac investigatii si fata de alte persoane.
Cristinel?Bigiu, in calitate de vicepresedinte CJ,?este suspectat, intre altele, ca ar fi primit 1.000.000 de euro mita de la Adrian Mladin ( fost primar al comunei Jilava- Ilfov) pentru a-i sprijini demersurile?de punere in posesie cu terenuri din Buzau. Bigiu a fost denuntat de Mladin (arestat in alt dosar de coruptie). La randul sau, dupa ce a fost arestat preventiv, Bigiu a denuntat mai multe persoane, intre care pe fostul ministru de Interne, Cristian David, caruia, in 2007, i-a dat mita 500.000 de euro ( mita data in biroul de ministru).?Bigiu este suspectat si pentru alte fapte de coruptie savarsite si din functiile de prefect si de presedinte CJ Buzau. El a fost arestat preventiv perioade lungi.
===
UPDATE: Procurorii DNA arata ca Dan Motreanu a primit?250.000 de euro de la o persoana denuntatoare pentru??finantarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale si generale) a candidatilor partidului din care face parte.?
Exista date ca provenienta si modul in care s-au obtinut banii erau cunoscute exact de Motreanu, precizeaza DNA. Astfel, Motreanu a primit mita de la aceeasi persoana de la care a primit si George Scutaru.
******
UPDATE:??Deputatul PNL Dan Motreanu a declarat, joi, la iesirea de la DNA, ca procurorii i-au spus ca este suspect intr-un dosar, fara a-i da alte amanunte, urmand sa fie audiat.?
Dan Motreanu este suspectat de spalare de bani si de folosirea functiei pe care o avea in PNL pentru a-l determina pe vicepresedintele CJ Buzau, Cristian Bigiu, sa comita infractiuni. Mai precis, Bigiu a luat mita din care 170.000 de euro ar fi ?dat?partidului, respectiv PNL
Bigiu, anchetat in mai multe dosare de coruptie, este DENUNTĂTOR. El i-a indicat pe Motreanu si George Scutaru ca beneficiari ai mitei pe care a recunoscut ca a primit-o.
Citeste si:?Ce a declarat Dan Motreanu la iesirea de la DNA
*******
Vicepresedintele Camerei Deputatilor, liberalul Dan Motreanu, este audiat, joi dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in dosarul fostului consilier prezidential George Scutaru.?
Dan Motreanu ar fi implicat in dosarul lui George Scutaru, fost consilier prezidential al lui Klaus Iohannis, si potrivit unor surse judiciare urmeaza sa primeasca calitatea de suspect in acest dosar.?
Motreanu a ajuns la sediul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *