Widget Channel, aplicatie de Internet pentru televiziune de la Yahoo si Intel

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Yahoo! urmareste sa-si extinda pozitia de lider si pe piata televiziunii conectate la Internet, un domeniu in plina dezvoltare. Si-a ales un partener pe masura, Intel Corporation, si au pregatit impreuna Widget Channel. Acesta le va permite consumatorilor sa se bucure de aplicatii de Internet imbunatatite concepute pentru televiziune, in timp ce urmaresc programele TV preferate.

Televizorul nu va mai fi o simpla experienta pasiva, cu exceptia cazului in care telespectatorul alege acest lucru. Intel si Yahoo! propun o metoda prin care televiziunea si Internetul devin la fel de interactive.

Produsul lor este Widget Channel: o aplicatie TV optimizata pentru televizoare si electronice inrudite care folosesc Arhitectura Intel. Produsul va fi pus in functiune de Yahoo! Widget Engine, o platforma de generatia a 5-a, care le va permite telespectatorilor sa interactioneze cu un set bogat de „TV Widgets” sau mici aplicatii de Internet. Cu ajutorul lor, consumatorii vor putea sa se implice intr-o multitudine de experiente: vizionarea de continut video, urmarirea actiunilor bursiere sau a echipelor sportive preferate, interactiunea cu prietenii sau aflarea celor mai recente stiri si informatii.

TV Widget-urile pot fi personalizate, pentru ca se bazeaza pe servicii de Internet foarte populare, cum ar fi Yahoo! Finance, Yahoo! Sports, Blockbuster si eBay, pe care multi telespectatori le folosesc deja.

De asemenea, Widget Channel le va permite dezvoltatorilor sa scrie aplicatii TV pentru aceasta platforma in Javascript, XML, HTML si Adobe Flash. Pentru a contribui la crearea noului TV Widgets, Intel si Yahoo! vor oferi un kit care sa fie la dispozitia dezvoltatorilor, a producatorilor de TV si de dispozitive electronice, a advertiserilor si a editorilor.

Cele doua companii colaboreaza si cu alti lideri din industria de gen. Blockbuster, CBS Interactive, CinemaNow, Cinequest, Disney-ABC Television Group, eBay, GE, Group M, Joost, MTV, Showtime, Schematic, Samsung Electronics Co., Ltd., Toshiba si Twitter intentioneaza sa dezvolte si sa implementeze TV Widget-uri.

spot_imgspot_img