Băsescu, despre Vâlcov: E cel mai nesănătos lucru care se putea întâmpla României

Traian Băsescu a declarat, marţi, referitor la Darius Vâlcov, consilierul premierului pe probleme economice, că este cel mai nesănătos lucru care se putea întâmpla ţării noastre, precizând că acesta trebuia să rămână la Slatina ca să îşi aştepte sentinţa.


Imaginea articolului Băsescu, despre Vâlcov: E cel mai nesănătos lucru care se putea întâmpla României

Băsescu, despre Vâlcov: E cel mai nesănătos lucru care se putea întâmpla României

„E cel mai nesănătos lucru care se putea întâmpla. Acest om trebuia să stea să îşi termine procesul. La el s-au găsit şi lingouri şi bani. Acesta e un proces în care probele nu pot fi ascunse. Poate picturile nu sunt toate originale, dar ele sunt probe reale. Acest om trebuia să stea la Slatina şi să aştepte sentinţă, nu ca să vadă dacă îl condamnă, ci câţi ani îi dă. Iar el este creierul în economie, alături de discotecarul acela de la Finanţe. Ăsta e ministru de Finanţe şi nu a administrat conturile unei societăţi la viaţa lui. Remeş ştia meserie. Ialomiţianu ştia meserie, a fost şef de finanţate publice judeţene, la Braşov. Ştia foarte bine finanţele Ialomiţianu. Nu avea ce să caute”, a afirmat Traian Băsescu, marţi seară, la Realitatea TV.

Fostul preşedinte a mai spus că Liviu Dragnea este atât de incult economic, încât dacă atunci când îi vorbeşte cineva şi nu înţelege, spune „ăsta e genial”.

„Înţeleg că Dragnea îl consideră geniu (pe Darius Vâlcov – n.r.). A spus «acest om genial». Eu chiar cred că e atât de incult economic Dragnea încât dacă unul îi vorbeşti şi el nu înţelege, spune «ăsta e genial».

Fostul ministru al Finanţelor, în prezent consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost condamnat, pe 8 februarie 2018, de instanţa supremă, la opt ani de închisoare. Decizia judecătorilor nu este definitivă. Judecătorii au dispus şi confiscarea a 6.200.000 lei.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în anul 2015, de către procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile.

De asemenea, acesta are şi un dosar care se judecă la Tribunalul Olt, el fiind acuzat că ar fi mituit un funcţionar din cadrul Oficiului de Cadastru.

 

NEWS 2.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *