Comisiile reunite de buget, aviz negativ pe contul de execuţie bugetară al TVR pe anul 2017

Comisiile reunite de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat negat contul de execuţie bugetară al Societăţii Române de Televiziune pe anul 2017, a afirmat, pentru MEDIAFAX, senatorul PSD Viorel Arcaş, precizând că raportul va fi adoptat în comisiile reunite de cultură ale Parlamentului.


Imaginea articolului Comisiile reunite de buget, aviz negativ pe contul de execuţie bugetară al TVR pe anul 2017

Comisiile reunite de buget, aviz negativ pe contul de execuţie bugetară al TVR pe anul 2017

„A fost dat aviz negativ în Comisiile reunite de buget-finanţe. Avizul negativ a fost dat cu niciun vot pentru. Au fost doar trei abţineri de la USR. În rest toţi au fost de acord cu avizul negativ, inclusiv PNL. Se duce la Comisiile de cultură reunite pentru raport şi apoi se dezbate în plen reunit”, a afirmat Viorel Arcaş, preşedinte al Comisiei de buget a Senatului.

Întrebat de ce nu este în procedură parlamentară şi execuţia bugetară pentru anul 2018, senatorul PSD a răspuns: „Stă aici prin Parlament. Încă nu am intrat pe procedură la raportul pe 2018. Nici nu l-am primit încă. Acum am primit şi raportul Curţii de Conturi, dar tot pe 2017, de exemplu”.

Potrivit Legii 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, conducerea trebuie să prezinte Parlamentului rapoartele anuale de acitivitate, alături de conturile de execuţie a bugetelor celor două societăţi.

Respingerea raportului de activitate are ca efect dizolvarea de drept a Consiliului de Administraţie.

Preşedinte-director general al Consiliului de Administraţiei al Societăţii Române de Televiziune este Doina Gradea. Aceasta primit votul în Parlament pe 28 martie 2018.

 

NEWS 2.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *