Beneficiile pe care Power BI de la Microsoft le oferă oricărui business

Mediul de afaceri este tot mai competitiv, motiv pentru care ai nevoie de instrumente moderne pentru a inova și progresa. Nu mai sunt suficiente calculatoarele performante sau programele de lucru, deoarece afacerile sunt la alt nivel în momentul de față. Iar în bătălia pentru primul loc trebuie utilizate la maximum toate resursele.

În acest sens au apărut sistemele de Business Intelligence, adică un set de aplicații software și tehnologii destinate colectării, gestionării și analizării informațiilor provenite din diferite sisteme de gestiune a afacerii sau din alte baze de date.

Pe măsură ce afacerile cresc, devine foarte dificil să gestionezi datele generate în mod regulat. La rândul său, acest lucru creează un blocaj pentru firmele care se bazează pe date și care doresc să-și valorifice datele pentru a lua cele mai bune decizii de afaceri.

Acesta este motivul pentru care sistemele de Business Intelligence sunt adoptate astăzi de cele mai importante firme.

Microsoft, cu experiența sa dovedită în domeniul tehnologiei, a ajuns în prim plan cu introducerea instrumentului său de analiză, Power BI. Acest instrument de creare a rapoartelor permite firmelor să vizualizeze și să analizeze cu ușurință datele lor pentru a-și transforma operațiunile.

Power BI este un sistem care permite analiza datelor și crearea unor vizualizări interactive, bazate pe aceste date, care pot proveni dintr-o varietate mare de surse. Rapoartele generate cu Power BI oferă o perspectiva la 360 de grade pentru business-uri, cu cele mai importante informații stocate într-un singur loc, actualizate în timp real și disponibile pe orice tip de dispozitiv (desktop, tabletă, smartphone). Cu un singur click utilizatorii pot explora date din spatele rapoartelor prin intermediul unor instrumente intuitive care transformă găsirea răspunsurilor într-un proces intuitiv și facil.

O soluție mai inteligentă

Power BI este un instrument bazat pe cloud care nu necesită cheltuieli de capital sau suport pentru infrastructură indiferent de dimensiunea unei companii. Folosirea acestui instrument este lipsită de constrângeri software vechi și utilizatorii săi nu au nevoie de nicio formare specializată pentru a genera informații de Business Intelligence. Tipică pentru toate serviciile cloud Microsoft, implementarea Power BI este rapidă și fără probleme.

Obții o imagine globală

Atunci când te conectezi la Power BI, datele tale sunt afișate într-un tablou de bord. Poți vizualiza valori ale vânzărilor, obiectivele lunare, venituri versus cheltuieli și nu numai.

Rapoarte personalizate interactive pentru afacerea ta

Creezi rapoarte intuitive cu vizualizări interactive de date. Spune povestea datelor tale cu ajutorul unei vizualizări utilizând principiul drag-and-drop și folosește-te de peste 85 de vizualizări moderne de date – sau creează-ti propriile vizualizări utilizând cadrul de tip open-source personalizat Power BI. Realizează propriul raport folosind teme și instrumente de formatare.

Modelează datele tale

Pregătirea datelor poate dura mult timp. Dar acest lucru nu se întâmplă cu ajutorul modelării de date Power BI Desktop. Selectezi, transformi și combini datele din mai multe surse, cu numai câteva clicuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *