Ce trebuie să știți despre alimentația porcilor

Cea mai importantă parte a creșterii porcilor constă în cunoașterea modului corect de hrănire a lor. Porcii au nevoie de o dietă care să confere energie, săracă în fibre, care să conțină proteine ​​ample. Este știut că porcii consuma rapid cantități enorme de alimente, însă pentru a avea niște porci sănătoși, este necesar să îi hrăniți cu hrana potrivită și să le oferiți o dietă echilibrată.

Cu ce să hrănești porcii

Deși porcii vor mânca aproape orice, inclusiv tot felul de resturi, cum ar fi pâine, cereale, legume și fructe, ei vor crește într-o manieră sănătoasă când sunt hrăniți cu hrană specială pentru porci.

Alimente de evitat

Atunci când vă creați propriul amestec alimentar pentru porci, există anumite tipuri de alimente pe care trebuie să le evitați fie pentru că încetinește creșterea, fie că sunt toxice. Iată care sunt alimentele generale de evitat în hrana porcilor:

·                Dulciuri și alimente bogate în zahăr

·                Mâncare pentru câini

·                Porumb sricat

·                Lapte

·                Peşte

·                Carne

·                Fructe

·                Cartofi

Alimentele bogate în zaharuri pot încetini creșterea porcilor, în timp ce laptele, carnea și peștele pot conține viruși. Resturile de mere, pere, caise și piersici conțin o substanță naturală numită amigdalină, care este un glicozid cianogen care este eliberat atunci când este mestecat provoacă boli, disconfort sau chiar moarte. Cartofii conțin toxine naturale numite glicoalcaloizi, care pot provoca dureri severe de stomac sau chiar moarte (deși rar) și conțin, de asemenea, solanină care distruge celulele roșii din sânge, provoacă diaree și insuficiență cardiacă.

Cum se obțin furaje bune pentru porci

Obținerea unor furaje bune pentru porci va ajuta la obținerea unei creșteri optime a producției. Furajele ar trebui să satisfacă nevoile animalelor în ceea ce privește întreținerea, creștere și reproducerea și să confere suficientă energie, proteine, minerale și vitamine.

Furajele concepute special pentru porci sunt cele mai indicate. De exemplu, Grupul Carmistin, al treilea cel mai mare producător de porci de pe piața românească, având 100% capital românesc, folosește hrană produsă în fabrica proprie de nutrețuri combinate a grupului. Fermele din grup folosesc procese computerizate în toate etapele ciclului de îngrășare: sistemul de nutrețuri, sistemul de iluminare, sistemul de ventilație și sistemul de încălzire – toate sunt programate și controlate de la un panou central, bazat pe rețete și tehnologii proprii.

Majoritatea furajelor pe bază de porumb sunt folosite deoarece sunt bogate în carbohidrați digerabili, sărace în fibre și sunt rentabile. Furajele ar trebui să fie suplimentate cu alte vitamine, proteine ​​și câțiva compuși antibacterieni, pentru a încetini creșterea bacteriilor naturale care pot fi dăunătoare animalului. Furajele amestecate cu tărâțe de orez, porumb, boabe de soia, legume au dat rezultate pozitive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *