Biden i-a spus lui Netanyahu că SUA nu vor participa la un contraatac împotriva Iranului – presa americană

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Președintele american Joe Biden i-a spus premierului israelian Benjamin Netanyahu că Statele Unite nu vor participa la nicio contraofensivă israeliană împotriva Iranului, relatează CNN și Wall Street Journal, potrivit Reuters.

Joe Biden și Benjamin NetanyahuFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Iranul a lansat sâmbătă seara sute de drone și rachete asupra Israelului, ca răspuns la un presupus atac israelian asupra consulatului iranian din Siria la 1 aprilie. Armata israeliană a anunțat că au fost doborâte „peste 300” de proiectile și vehicule aeriene fără pilot cu ajutorul aliaților.

Liderul de la Casa Albă a dicutat sâmbătă noapte aproximativ 25 de minute cu Netanyahu, potrivit presei israeliene.

În cadrul discuției telefonice, Biden a sugerat că un răspuns la atacul Teheranului nu este necesar, iar înalți oficiali americani le-au spus omologilor lor israelieni că Statele Unite nu vor participa la un răspuns ofensiv împotriva Iranului, au relatat CNN și Wall Street Journal.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, a declarat duminică în cadrul emisiunii „This Week” de la ABC că Statele Unite vor continua să ajute Israelul să se apere, dar nu doresc un război cu Iranul.

„Nu căutăm o escaladare a tensiunilor în regiune. Nu căutăm un conflict mai amplu”, a declarat Kirby, precizând că aceasta este poziția lui Biden.

Preşedintele american Joe Biden a dat asigurări Israelului cu privire la sprijinul său „neclintit” în faţa atacului Iranului.

„Angajamentul nostru faţă de securitatea Israelului în faţa ameninţărilor din partea Iranului şi a aliaţilor săi (din regiune) este neclintit’, a scris preşedintele american pe platforma X, postând o fotografie a unei reuniuni de urgenţă cu echipa sa de securitate naţională de la Casa Albă.

Urmărește ultimele evoluții despre criza din Orientul Mijlociu LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

spot_imgspot_img