Bitcoin chiar poate deveni o monedă reală? S-a aflat care este cea mai pregătită țară pentru a adopta criptomonede – Capital

În condițiile în care criptomonedele se integrează încet în viața de zi cu zi, iar El Salvador a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată, analiștii se întreabă care sunt țările cele mai pregătite să folosească monede digitale.

Studiu despre criptomonede

Un studiu recent realizat de site-ul Small Business Prices a analizat mai multe state, care ar fi cele mai pregătite pentru adoptarea monedei digitale.

Studiul a analizat primele 66 de țări în funcție de populație. De asemenea, a analizat o serie de factori, din ianuarie 2018 până în martie 2021, care se referă la adoptarea criptomonedelor într-o serie de țări, cum ar fi absorbția, criptomonedele bancare, viteza internetului și volumul de căutare a criptomonedelor populare.

Studiul a indicat că SUA este cea mai pregătită țară pentru integrarea criptomonedelor pe tot teritoriul său.
Are cele mai multe ATM-uri criptate, iar absorbția criptografică de către populație este peste medie. SUA au făcut deja progrese în a face din moneda digitală una dintre ofertele sale financiare prin lansarea de programe pilot pentru monedele digitale.

Hong Kong este a doua din acest clasament. Cu viteze bune de internet, adoptarea tehnologiei și un volum de căutare mare pentru criptomonede, țara e bine poziționată pe această listă. Dar cu guvernul chinez care amenință că va reprima minerii de Bitcoin, poziția Hong Kong este departe de a fi sigură.

A treia pe listă este Olanda, care a demonstrat un potențial semnificativ pentru adoptarea criptomonedelor în toată țara.

În partea de jos a clasamentului se află țări ca Liban, Cambodgia și El Salvador. Studiul a arătat că există un interes minim pentru ratingurile criptografice scăzute în ceea ce privește adoptarea. Viteza internetului este redusă, la fel și numerele bancomatelor criptate.

Criptomonedele incluse în analiză au inclus Bitcoin, BTC, Lightning BTC, LBTC, Bitcoin Cash, BCH, Ether, ETH, Dash, Litecoin, LTC, Zcash, ZEC, Monero, XMR, Dogecoin, DOGE, Tether, USDT, Ripple și XRP.

Factori care fac o țară pregătită pentru adoptarea monedelor digitale

Criptomonedele se confruntă în prezent cu creșteri uriașe ale cererii în întreaga lume. Dorința oamenilor de a deține criptomonede și rata de absorbție a criptomonedelor sunt importante pentru creșterea cu succes a criptomonedelor în fiecare țară.

Pe măsură ce criptomonedele devin mai tradiționale, consumatorii vor începe să accepte mai ușor moneda digitală ca unul dintre activele lor.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *