Cand prietenul cel mai bun iti recomanda un furtun poliuretan

Dupa mai bine de cinci ani petrecuti peste granita am hotarat sa ma intorc pe meleagurile natale. Imi era dor de parinti, de bunicii in varsta, pe care nu stiam daca voi mai apuca sa-i vad vreodata pana la sfarsitul vietii lor, de pamanturile copilariei mele, unde am crescut sub ochii parintilor si ai rudelor. Viata in strainatate nu-i roz, dar sunt momente in care parca nu mai faci fata provocarilor si nevoilor de acasa Asa ca pornesti cu inima in dinti sperand la un loc de munca serios si mai bine platit. Dar in mod inevitabil ti se face la un moment dat dor de casa, de masa, de tot ce se poate. Insa cu totii plecam de la origini in speranta ca vom avea parte de un viitor mai bun, sperand in acelasi timp ca ne vom putea forma o familie careia sa-I putem oferi toate cele necesare, chiar si cu mult peste lucrurile pe care noi le-am avut de-a lungul vietii noastre.

Intr-un final, dupa ce am strans o suma frumoasa de bani incat sa dau startul unei locuinte modeste la mine acasa, in satul natul, m-am pus in masina si fara sa ma gandesc de doua ori am pornit catre meleagurile mele. M-au asteptat acasa bunicii de care imi era atata dor, parintii, frati si nepoti. Un sentiment unic pe care uitasem cata bucurie iti poate aduce in suflet revederea cu cei dragi. M-am odihnit cateva zile si am terminat si cu vizitatul rudelor si zabovitul, cu odihnitul. Cumparasem intre timp si o casa batraneasca pe care mi-am propus s-o renovez dupa bunul plac, sa-mi fac conditii ca tot omul modern. Avea si o curte mare, asa ca a fost mult de lucru pana sa ma asez cu totul la casa visurilor mele. Mi-am pavat o alee de la poarta catre intrarea in casai, am pus gazon, dar eforturile s-au resimtit cel mai tare la construtia efectiva a casei. Intai m-am ocupat de izolare si de pus geamuri termopan. Era un lucru vital pentru un confort de durata, pentru a fi sigur ca voi avea exact atmosfera de care orice om si-o doreste la casa sa. Mai apoi am varuit peretii ca la patru ace, I-am imbracat complet intr-un alb fin pentru care am folosit o vopsea pe baza de apa, care nu provoaca miros neplacut. Am optat si pentru parchet laminat, gresie si faianta dupa caz, dupa care m-am apucat de investit si de adaugat in locuinta alte lucruri esentiale cum e mobila.

Mi-am achizitionat si o serie de electronice si electrocasnice fara de care viata e indispensabila: centrala, frigider, aspirator vertical etc. In cele din urma, cand mai totul sa fie aproape gata, mi-am adus aminte ca tare bine mi-a fost in apartamentul cu chirie din afara tarii unde aveam si un aer conditionat. Asa ca de ce nu mi-as fi montat si eu unul?
Am dat comanda de pe-un site si a venit destul de repede. Doar ca la montaj mi s-a parut ceva suspect. Nefiind foarte priceput in domeniu si cum de fel petru instalatiile diverse am apelat la diferite cunostinte sau la meseriasi renumiti, de data asta am apelat la un prieten care stia meserie. Ion era instalator aer conditionate asa ca practic avea meseria pe mana si I-am veniit si in ajutor cat sa faca un ban cat se poate de cinstit.
Noroc de acest tovaras al meu, un tovaras pe care il stiam de-o viata, priceput foc la instalatii si aparate de aer conditionat, care mi-a recomandat acest furtun poliuretan cu ajutorul caruia am putut sa finalizez circuitul aerului conditionat si care m-a ajutat in acelasi timp sa ma pot bucura in sfarsit de caldura in caminul meu iarna si de racoare vara. Desi aparatul era destul de modern, insa nu extrem de scump si performant, nu venise la pachet chiar cu toate lucrurile necesare montajului, iar o mare parte din ustensile erau de o calitate nu intocmai ridicata. Asa ca mprin intermediul cunostintelor lui Ion am inlocuit piesele slabe calitativ cu astfel de piese de tip industrial pe care le gasesc cu usurinta, online.
In sfarsit acum ma pot bucura de propria casa si de bucuria de a fi alaturi de toti cei dragi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *