Care sunt cele mai bune materiale pentru lenjeria intima?

Lenjeria intima nu este doar un simplu obiect vestimentar mai putin expus privitorilor; aceasta reprezinta secretul feminitati, al frumusetii unei femei si pune in evidenta senzualitatea feminina.

Una dintre greselile pe care le fac femeile atunci cand isi aleg lenjeria intima este sa ia in calcul doar factorul estetic. Insa caracteristici la fel de importante sau poate chiar mai importante decat estetica sunt calitatea materialului si confortul pe care il asigura lenjeria.

Iar cel mai mult ar trebui sa primeze materialul din care sunt croite piesele de lenjerie intima, conform spuselor medicilor ginecologi. In cazul in care materialul nu este unul de buna calitate si potrivit zonei intime, purtatoarea se poate alege cu diferite probleme de sanatate precum infectii vaginale sau ale pielii.

Bumbacul natural, unul dintre cele mai bune materiale pentru lenjeria intima!

Fibra naturala de bumbac se poate gasi intr-o varietate de culori. Desi, la origini, bumbacul are nuanta crem, acesta poate capata diferite nuante atunci cand este tratat cu hidroxid de sodiu si se poate albi cu ajutorul antioxidantilor.

Chiar daca nu este elastic, bumbacul se muleaza excelent pe linia corpului, nu produce iritatii, ofera confort pielii, este foarte moale si este extrem de rezistent chiar si atunci cand este combinat cu alte fibre.

Medicii recomanda doar lenjeria intima din bumbac pacientelor care sufera de infectii in zona intima sau care sunt predispuse la astfel de probleme. Deoarece este natural, acest material permite pielii sa respire in voie si nu lasa loc mirosului neplacut de transpiratie.

De asemenea, in sala de sport, sub echipamentul corespunzator se recomanda lenjerie intima de pe answear din bumbac. Este cea mai buna varianta deoarece permite pielii sa respire chiar si in momentele intense de efort fizic.

Dantela, un alt material bun pentru lenjeria intima!

Un alt material care lasa pielea sa respire este dantela. Si, trebuie sa recunoastem, lenjeria intima din dantela reprezinta piesa de rezistenta din garderoba intima a fiecarei femei. Dar nu orice dantela, ci doar cea naturala. Aceasta, pe langa faptul ca are un aspect senzual, este ideala pentru sanatatea femeii, in special atunci cand este combinata cu fibre de bumbac.

Asadar, bumbacul si dantela sunt principalele materiale la care ar trebui sa se uite femeile atunci cand achizitioneaza lenjerie intima. De evitat fibrele sintetice precum poliamida, lycra, poliesterul si elastanul. Acestea, desi sunt foarte elastice si durabile, nu lasa pielea sa respire si, din aceasta cauza, cresc riscul de aparitie a iritatiilor pielii sau a altor boli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *