Ce să faci când te plictisești, dar nu vrei să pierzi timpul?

Te simți plictisit și vrei totuși să faci ceva productiv? Deși rutina face parte, inevitabil, din viața fiecăruia dintre noi, este bine să o și schimbăm din când în când. Iată, așadar, câteva idei care, puse în practică, te vor ajuta să ieși din zona de confort!

Fă exerciții fizice

În general, 30 de minute de efort fizic sunt suficiente pentru eliberarea endorfinelor, responsabile de buna dispoziție. În acest timp se produce și serotonină, hormonul fericirii, care induce o stare plăcută în corp. Dacă vei practica sportul în mod regulat, vor exista beneficii și la nivel mental, precum creșterea încrederii de sine, depășirea stărilor de tristețe și îmbunătățirea controlului emoțiilor.

Citește o carte 

Vremea nu este tocmai prietenoasă și, din cauza asta, ai anulat ieșirea din weekend cu prietenii? Iată oportunitatea perfectă de a deschide o carte dintr-o librărie și de a acumula cunoștințe noi! Poți să citești și romane sau nuvele, deoarece acestea te vor ajuta să-ți îmbogățești vocabularul și, în plus, îți vor activa latura creativă.

Fă curat în casă

Dacă timpul nu ți-a mai permis, în ultima vreme, să faci o curățenie generală, acum este momentul să te dedici acestei activități! Dacă îți pregătești o listă de sarcini după care să te ghidezi mai ușor, curățenia nu va dura mai mult de o oră.

Schimbă lenjeria, șterge praful de pe mobilă și organizează obiectele din fiecare încăpere. Scutură apoi covoarele, dă cu aspiratorul sau cu mopul și deschide geamurile. Urmând pașii în ordinea aceasta, nu te vei mai simți copleșit și vei termina mai repede decât ai crede!

Bucură-te de o baie relaxantă

Băile relaxante reprezintă un adevărat răsfăț pentru corp, minte și suflet. Pentru a te putea bucura pe deplin de un astfel de răsfăț, trebuie să pregătești totul ca la carte. Folosește, așadar, lumânări sau bețișoare parfumate, lasă pe fundal melodia preferată, pune în apă sare de baie și uleiuri esențiale – cum ar fi cel de lavandă sau de mentă. În plus, poți decora cada și cu petale de trandafiri sau felii de citrice.

Scrie în jurnal

Cu siguranță că și ție ți s-a întâmplat să petreci timp încercând să înțelegi, să rezolvi sau să-ți explici ceea ce simți când ai avut o problemă. Nu crezi că ar fi, oare, mai ușor să îți notezi gândurile și abia apoi să le analizezi? Când scrii pe hârtie, totul devine mult mai limpede, iar soluțiile par mai ușor de găsit. În plus, odată cu trecerea timpului, vei putea să observi ce făceai în trecut și cum te-ai schimbat.

Organizează-ți dulapul

Dacă ai multe haine pe care nu le porți, rezervă-ți puțin timp pentru a-ți organiza dulapul. Scoate toate piesele vestimentare din dressing, pentru a-ți fi mai ușor să decizi ce păstrezi și ce nu. Probează fiecare lucru în parte, uită-te în oglindă și verifică dacă există eventuale defecte și dacă mărimea ți se potrivește. Renunță la articolele pe care le-ai tot păstrat până acum în șifonier, deși nu le-ai purtat niciodată. Păstrează doar ceea ce folosești deja în prezent – în acest fel, vei elibera spațiu pentru lucruri noi.

Plimbă-te în natură

Mergi des cu mașina sau cu mijloacele de transport în comun? Ce ai zice dacă ai face o schimbare și ai începe să mergi mai mult și pe jos? Mersul pe jos este benefic pentru sănătate și, în plus, te poate ajuta și să dai jos acele câteva kilograme nedorite. Mai mult decât atât, dacă te plimbi în mijlocul naturii, fie într-un parc, fie într-o pădure, vei uita, măcar pentru câteva clipe, de stresul de peste zi și te vei putea bucura, în sfârșit, de liniștea pe care o meriți.

Dezvoltă-ți abilități noi

Dacă îți dorești să afli ceva – orice -, Internetul este plin de informații care te vor ajuta în acest sens. Totuși, materialele gratuite nu oferă de fiecare dată informațiile pe care sperai să le găsești. Încearcă, așadar, să investești într-un curs plătit și să urmezi pașii pe care ți-i sugerează acesta. Investind în îmbunătățirea unor noi abilități, te vei dezvolta armonios și vei obține, încetul cu încetul, rezultatele pe care ți le dorești.

Rutina este necesară în viață oricărei persoane, însă vine un moment în care aceasta trebuie schimbată. Dacă te-ai săturat să faci aceleași lucruri zilnic și vrei să scapi de momentele de plictiseală, este timpul să încerci ceva nou. Aplică una dintre ideile de mai sus, pentru a-ți valorifica timpul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *