Cum porți bijuteriile statement – tips & tricks

Atunci când ne gândim la accesoriile esențiale din colecția unei doamne sau domnișoare, este important să avem în vedere și bijuteriile statement. Datorită designului spectaculos, acestea reușesc să scoată orice ținută din anonimat și, totodată, să pună în valoare stilul celei care le poartă.

Te invităm să descoperi în continuare care sunt lucrurile cele mai importante pe care să le ai în vedere atunci când porți astfel de accesorii:

Ce sunt bijuteriile statement?

Bijuteriile statement se bucură de un grad mare de popularitate în zilele noastre, însă un lucru pe care probabil că nu îl știai este faptul că acestea se regăseau și în colecțiile de accesorii ale doamnelor care trăiau acum câteva secole.

Accesorii care se remarcă prin designul îndrăzneț, prin dimensiuni mari, dar și prin culori sau forme atipice, bijuteriile statement reprezintă o alegere inspirată pentru femeile care au curajul să fie întotdeauna ele însele și, bineînțeles, să fie și în pas cu moda!

Materiale din care sunt confecționate bijuteriile statement

Gama de bijuterii statement cuprinde diverse modele: de la brățări din argint sau aur, până la bijuterii confecționate manual, din alte materiale decât metal sau pietre prețioase. Totuși, este indicat să ții cont de un lucru, astfel încât să dai mereu dovadă de bun-gust în alegerile vestimentare pe care le faci: dacă bijuteriile statement de argint pot fi purtate la majoritatea ținutelor, un colier handmade, confecționat din ață, de pildă, poate deveni ceva mai greu de asortat. De exemplu, este bine să eviți să porți un colier din iută cu o bluză elegantă din mătase, întrucât, împreună, materialele nu reprezintă o combinație inspirată. 

Printre materialele atipice din care sunt confecționate bijuteriile statement se află și dantela, lemnul, fetrul sau hârtia, pentru care poți opta oricând îți dorești să fii o apariție ușor de remarcat și originală!

Sfaturi de purtare a bijuteriilor statement

Atunci când porți bijuterii statement, este esențial să creezi armonie între acestea și restul ținutei. De pildă, ținutele elegante și complexe, care includ paiete, aplicații sau diverse detalii, accesorizate cu bijuterii masive și îndrăznețe, reprezintă outfituri mult prea încărcate, lucru pe care cel mai probabil că nu ți-l dorești. În schimb, poți opta cu încredere pentru ținute simple, monocrome, pe care să le accesorizezi cu bijuterii masive, colorate. Poartă, de pildă, o cămașă albă și o pereche de jeanși simpli împreună cu brățări late din argint sau cu un colier lung cool.

Nu uita: dacă îți dorești să porți bijuterii statement, echilibrul este cheia. Astfel, atunci când porți un colier statement, este bine să îl combini cu o pereche de cercei fini, de mici dimensiuni. În caz contrar, riști să creezi o ținută mult prea încărcată și lipsită de bun-gust.

Ține cont și de alegerea cerceilor, care se face în funcție de forma feței. Ba mai mult,  o pereche de cercei lungi poate fi pusă în evidență dacă ai părul prins într-o coadă de cal. 

În ceea ce privește inelele, este bine să optezi pentru cele statement dacă ai o manichiură simplă, fără modele.

Ținând cont de aceste sfaturi, accesoriile statement se vor integra de minune în ținutele tale și, bineînțeles, vor reflecta bunul-gust!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *