Ce trebuie sa stii daca vrei sa iti deschizi o afacere cu mobila pe comanda: 3 sfaturi esentiale

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

 Piesele de mobilier sunt esentiale in casa fiecarui om. Fiecare casa va avea nevoie de un pat, de spatii de depozitare, de scaune, mese sau corpuri de mobilier de bucatarie sau living. De aceea, un business in domeniul realizarii de mobila poate fi un adevarat succes. Totusi, pentru a te remarca pe piata si pentru a construi o afacere solida, de durata, vei avea nevoie de mai mult decat de transformarea bucatilor de material in mobila. Pentru cumparatori, mobila este o necesitate, dar in anumite cazuri este si un bun pe care si-l doresc pentru a reprezenta ceva, pentru a transmite o poveste sau a da viata unui spatiu.

  Descopera 3 sfaturi esentiale pe care trebuie sa le stii daca vrei sa iti deschizi o afacere cu mobila pe comanda

  1. Materia prima este esentiala

 Pentru o mobila de calitate, nu numai executia conteaza, ci si materialul. Alege intotdeauna materie prima calitativa, de la furnizori de incredere, pe care sa o poti transforma in piese de mobilier speciale. Cele mai populare materii prime in realizarea mobilei sunt palul de 16mm sau 18mm, MDF-ul si lemnul masiv. In functie de clientii pe care vrei sa ii ai si de modul in care iti pozitionezi afacerea, poti alege sa lucrezi cu toate aceste materiale sau doar cu unul dintre ele. De asemenea, pentru anumite elemente exista optiunea de a le comanda direct de la furnizori, gata de montat. Spre exemplu, pentru mobila de bucatarie poti alege un blat de bucatarie de la Regencycompany.ro, unde vei gasi o multime de modele de toate felurile.

2. Trebuie sa te diferentiezi de competitie

 Pentru orice tip de business este importanta diferentierea fata de competitori. Trebuie sa decizi ce vei oferi tu diferit fata de cei ce exista deja pe piata. Poate vrei sa te specializezi in design-uri deosebite, unice, poate vrei sa oferi o gama larga de culori si modele pentru mobila lucrand cu mai multi furnizori sau poate pui accent pe preturi super mici. Este esential sa iti faci un astfel de plan din timp pentru a te pozitiona corect pe piata.

3. Nu face rabat de la seriozitate

 Nu numai calitatea mobilei este un factor decisiv intr-un business dedicat mobilei pe comanda, ci si seriozitatea. Clientii au nevoie sa se bazeze pe tine si sa vada ca iti respecti cuvantul si termenele limita. De aceea incearca sa creezi o relatie cat mai buna cu clientii si potentialii clienti si sa le oferi mereu termene limita pe care le vei putea respecta.

 O afacere cu mobila pe comanda poate fi extrem de profitabila daca este gandita inteligent si planificata pas cu pas in avans. Va fi necesar sa determini cu ce anume te diferentiezi de cei ce fac asta deja, dar si sa decizi ce materii prime vei utiliza in functie de publicul caruia i te vei adresa. Cea mai buna solutie este sa pornesti cu un plan de business bine pus la punct care sa te ajute sa atingi toate obiectivele legate de viitoarea afacere.

Sursa foto: Pexels.com


spot_imgspot_img