Cîțu, după afirmațiile lui Voiculescu privind subraportarea deceselor COVID: Îi cer public lui Dan Barna să spună dacă știa despre acest lucru – Esential

​Premierul Florin Cîțu i-a cerut vicepremierului Dan Barna să spună public dacă știa despre problemele semnalate de Vlad Voiculescu privind subraportarea deceselor COVID-19 și ce măsuri a dispus.

Cîțu a făcut aceste declarații într-o conferință de presă la Cluj, întrebat despre acuzațiile lui Vlad Voiculescu privind neraportarea corectă a deceselor COVID-19.

  • “Aici trebuie clarififcat. Îi cer public vicepremierului Dan Barna, care a coordonat și coordonează activitatea Ministerului Sănătății, să ne spună dacă știa despre aceste lucuri și ce măsuri a dispus”, a răspuns Cîțu.

În prima sa ieșire publică de la demitere, Vlad Voiculescu a acuzat că “există indicii” că decesele COVID-19 nu sunt raportate corect și că numărul ar fi mai mare decât în realitate și i-a dat temă lui Florin Cîțu să revadă metodologia de raportare făcută în guvernarea PNL. Întrebat care ar fi diferențele, fostul ministru al Sănătății a spus că nu vrea să pronunțe cifre. Chestionat, de asemenea, de ce nu a semnalat această situație până acum, el a susținut că a descoperit în urmă cu mai puțin de 10 zile și că formase un grup de lucru care să verifice metodologia de raportare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *