Deputaţii votează, miercuri, moţiunile simple la adresa lui Eugen Teodorovici şi Tudorel Toader

Camera Deputaţilor votează, miercuri, de la ora 12.00, moţiunile simple la adresa ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici şi ministrului Justiţiei Tudorel Toader. PSD va vota împotriva celor două moţiuni, a anunţat liderul deputaţilor social-democraţi Alfred Simonis.


Imaginea articolului Deputaţii votează, miercuri, moţiunile simple la adresa lui Eugen Teodorovici şi Tudorel Toader

Deputaţii votează, miercuri, moţiunile simple la adresa lui Eugen Teodorovici şi Tudorel Toader

Camera Deputaţilor a dezbătut, luni, moţiunea simplă intitulată „Lăcomia pesedistă subminează economia naţională” şi iniţiată de grupurile PNL, USR şi PMP la adresa ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici a propus, la dezbaterea de luni a moţiunii simple la Camera Deputaţilor, un pact politic de neagresiune pe „temele de importanţă strategică ce ţin de economia” României, iar până la finalul lunii va modifica OUG 114.

Formaţiunile din Opoziţie îi reproşează lui Eugen Teodorovoci OUG 114/2018 fiscală care are efecte dezastruoase asupra românilor şi a băncilor. De asemenea, parlamentarii PNL, USR şi PMP spun că ministrul Finanţelor vrea să transforme ANRE şi ANCOM într-o puşculiţă de miliarde de euro a PSD.

Aleşii Opoziţiei fac o trecere în revistă şi a reacţiilor negative cu privire la OUG 114 fiscală a BNR, BERD sau divizia Băncii Mondiale. Totodată, aceştia reamintesc şi despre faptul că unele companii din România au anunţat că amână investiţiile în zona Mării Negre, după adoptarea ordonanţei 114.

Referitor la moţiunea simplă prin care partidele de Opoziţie cer demisia ministrului Justiţiei, aceasta a fost dezbătută pe 5 martie, în aceeaşi zi în care Guvernul a adoptat proiectul pentru modificarea OUG 7 pe legile justiţiei, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM. Moţiunea trebuia să fie votată de către deputaţii pe 7 martie, însă PSD nu a asigurat cvorum, iar plenul a fost suspendat.

Social-democraţii i-au reproşat ministrului Tudorel Toader faptul că nu a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă în privinţa Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, aşa cum a fost stabilit în CEx al PSD.

Pe de altă parte, pe 6 martie, Kelemen Hunor a anunţat că UDMR îl va sancţiona pe ministrul Justiţiei la vot din cauza OUG pe legile Justiţiei, despre care a spus că „nu e una raţională”.


 

NEWS 2.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *