Cum alegem un purificator de aer

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Purificatorul de aer este una din solutiile propuse de expertii din domeniu pentru a face fata in mod eficient poluarii aerului interior. Datorita numeroaselor modele existente pe piata, numerosi sunt cei care isi pun intrebarea: cum aleg un purificator de aer?

Noi iti vom oferi cele mai importante criterii de care trebuie sa tii seama atunci cand alegi un purificator de aer.

Filtrarea

Filtrul HEPA: indispensabil. Tipul de filtru este determinant in alegerea unui purificator de aer. Un aparat eficient va fi in mod obligatoriu echipat cu un filtru HEPA. Prescurtarea de la High Efficiency Particulate Air, acest filtru prezinta particularitatea de a retine particulele fine. Or, aceste molecule fine de tip PM 10 sau PM 2,5 sunt exrem de periculoase pentru sanatate si pentru mediul inconjurator.

Un prefiltru pentru a proteja filtrul principal. Un prefiltru va Evita deteriorarea mult prea rapida a filtrului principal, retinand particulele mai mari in suspensie. Acestea sunt cel mai adesea alergene: par de animale, praf, fire de par uman.

Filtru cu carbon activ. Cu totii am auzit de proprietatile absorbante ale carbonului activ, acesta din urma nu mai trebuie sa isi dovedeasca eficienta. In ziua de azi, este absolut normal sa il regasim sub forma de filtru pentru a retine mirosurile si fumul. Este cel mai eficient in absorbirea compusilor organici volatili.

Optiunea ionizatorului. Principiul ionizatorului consta in incarcarea particulelor cu ioni negativi. Molecula devine mai apoi mai grea ca aerul si cade la sol. Cu ajutorul unui aspirator cu filtru HEPA sau un mop cu aburi aceste molecule sunt eliminate.

Suprafata incaperii. Suprafata incaperii are un rol primodial in alegerea unui purificator de aer. Asta deoarece un purificator de aer trateaza o suprafata definita. Si eficienta acestuia va depinde de capacitatea de a purifica aerul pe x metri patrati. Fabricantii te vor ajuta sa alegi un purificator de aer propunand o multime de aparate. Exista spre exemplu purificatoare de aer cu gabarit mic care trateaza o suprafata mai mica precum masina spre exemplu.

Nivelul sonor al aparatului. Deoarece purificatorul de aer este o parte integranta a unei incaperi si functioneaza uneori in continuu, puterea acustica este importanta pentru confortul locuitorilor. Un nivel sonor de 50 dB este cel mai potrivit.

Debitul de aer purificat. CADR (Clean Aur Delivery Rate) ne permite sa determinam volumul de aer purificat, retrimis de purificator. Cu cat acest CADR este mai ridicat, cu atat purificatorul este mai performant.

Articol optimizat in motorul Google de Advertoriale SEO si bloggerderomania.ro.

spot_imgspot_img