Cum alegi cea mai buna traversa pentru hol?

Desi este incaperea care face tranzitia de la intrarea in casa catre principalele camere, holul are o importanta foarte mare. Acesta creaza prima impresie pentru cei care viziteaza pentru prima data o locuinta si poate genera o doza mare de confort vizual si fizic, atata vreme cat se acorda atentie accesoriilor cu care este decorat.

Daca iti doresti un hol perfect, unul dintre cele mai importante elemente pe care trebuie sa le iei in considerare este traversa. Confectionata dintr-o varietate foarte mare de materiale si gandita in mii de modele si culori, traversa de hol asigura confort pentru picioarele vizitatorilor si este un element estetic important. Atunci cand te hotarasti sa alegi o traversa insa, trebuie sa ai in vedere cateva lucruri:

  • Dimensiunea. Multi dintre cei care achizitioneaza o traversa de hol aleg sa umple toata suprafata holului, ceea ce este destul de gresit. Una dintre regulile pe care trebuie sa le respecti este aceea de a lasa cativa centimetri liberi intre perete si covor ( 8-12 cm). Acest lucru iti permite sa amplasezi si cateva piese de mobilier pe hol, in conditiile in care o alta regula spune ca nu ai voie sa pui mobilier pe traversa. Daca vrei sa masori corect dimensiunile produsului pe care il cumperi, pune prima data mobila dupa care incearca sa evaluezi cat mai bine spatiul pe care il ai la dispozitie.
  • Grosimea. Pare foarte atractiv sa optezi pentru o traversa groasa, moale si confortabila, insa trebuie sa te asiguri ca aceasta nu blocheaza deschiderea usilor.
  • Format. Poti gasi traverse gata taiate, in dimensiuni standard sau pentru traverse la rola pe care le poti achizitiona in dimensiunea dorita de tine, indiferent cat este de mare. Daca ai o casa atipica, este bine sa te orientezi pentru a doua varianta. Daca vrei o varietate mai mare de modele insa, prima varianta este cea mai buna.
  • Material.Este cel mai important aspect pe care trebuie sa il ai in vedere si cel mai greu de ales. Exista o multime de optiuni interesante. Poti opta petru fibre naturale ( lana, iuta, iarba de mare, bumbac, sisal, etc) sau pentru fibre artificiale precum polipropilena. O traversa de lana pare a fi optiunea cea mai buna daca iti doresti o traversa moale si rezistenta. Este, insa, destul de costisitoare. Iuta sau sisalul sunt, de asemenea, solutii foarte bune, insa sunt destul de costisitoare. Cea mai ieftina varianta este cea a fibrelor sintetice. Acestea fac fata traficului intens si vin cu o serie de alte avantaje, cum ar fi rezistenta la apa sau la praf.

De asemenea, trebuie sa te asiguri ca traversa pe care o achizitionezi nu aluneca pe parchet sau pe gresie si ca rezista la o serie de alti factori, cum ar fi focul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *