Atractii turistice de neratat intr-o excursie in Maramures

Cautand cele mai pitoresti locuri din Romania am ajuns pe plaiurile Maramuresului, o regiune istorica din nordul tarii plina de peisaje de poveste, de oameni care inca mai stiu sa dea binete si de traditii care sunt respectate asa cum obisnuiau sa fie cu sute de ani in urma.

Maramuresenii sunt mandri de portul, graiul si locurile pe care le populeaza, iar acest lucru nu este de mirare. Aceasta regiune pare desprinsa din alta lume, adapostind numai locuri incantatoare si atractii turistice unice.

Iata cateva dintre locurile-cheie ale acestei vetre pe care nu ar trebui sa le rateze niciun calator si care pot fi vizitate cu ajutorul agentiei scorilotravelvacante.ro:

Cimitirul Vesel de la Sapanta. Cimitirul Vesel ne arata ca taina lemnului nu trebuie sa fie intotdeauna sobra, ea putand avea si conotatii comice. Localnicii din Sapanta au inteles ca moartea face parte din firescul vietii, fapt ce i-a determinat sa nu o mai priveasca cu rigiditate. Asa a aparut Cimitirul Vesel. Cu crucile sale colorate si cu epitafele-i hazlii, acest cimitir este atat de popular in ziua de azi incat a ajuns sa atraga in fiecare an sute de mii de turisti atat din tara, cat si din strainatate.

Valea Vaserului. Se spune ca este unul dintre cele mai pitoresti locuri pe care le adaposteste tara noastra. Iar cea mai buna modalitate de a-i explora peisajele virgine este cu mocanita, vechiul tren cu locomotiva cu aburi ce odinioara era folosit pentru transportul lemnului. Plimbandu-te cu mocanita ai impresia ca esti purtat intr-o calatorie in trecut, cand vremurile erau lipsite de griji, iar dragostea fata de natura depasea orice interes pe care il afisam noi astazi fata de lucrurile materiale.

Manastirea Barsana. Ridicata intr-un colt de rai pe un deal, aceasta manastire este, de fapt, un complex de cladiri din lemn traditionale maramuresene, ornate cu sute de flori colorate. In interiorul complexului vei observa ca nu numai calugaritele isi duc veacul aici, dar si cativa pauni fermecatori.

Memorialul Durerii din Sighetul Marmatiei. Nu numai pasionatii de istorie trebuie sa faca o vizita acestui loc incarcat de amintiri dureroase. Cu totii trebuie sa cunoastem istoria intunecata a comunismului si sa tragem cateva concluzii pentru viitor. Un loc apasat de durere si de tristete, acest muzeu are o expozitie in care se gasesc diferite obiecte ce se gaseau in anii comunismului. Aici se gasesc, de asemenea, celula in care a fost inchis Iuliu Maniu si fel si fel de alte lucruri interesante.

Parcul National Muntii Rodnei. Intins pe teritoriile judetelor Bistrita-Nasaud si Maramures, Parcul National Muntii Rodnei este una dintre cele mai importante atractii turistice din nordul Romaniei. Relieful parcului este bogat in forme glaciare, peisaje superbe si cascade impresionante. Reperele acestuia sunt Cascada Cailor, lacul glaciar Iezer si varful Pietrosu (a carui altitudine este de 1825 metri).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *