Vin ninsorile, până luni jumătate de țară va fi acoperită cu strat consistent de zăpadă / Harta codurilor galbene emise de ANM

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Aministrația Națională de Meteorologie a emis o serie de coduri galbene, în special de ninsori consistente, prin care avertizează că până luni se va ajunge ca jumătate de țară să fie acoperită de zăpadă.

Cod galben de ninsoare și viscolFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Două dintre codurile galbene, ambele de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent, sunt valabile de sâmbătă, ora 23:00, până duminică, ora 18:00.

În intervalul menționat, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90…100 km/h și viscol.

În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini sub 1700 m vor predomina ploile și vor fi depuneri de polei.

În județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava și Neamț vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în medie de 10…12 cm.

În Banat, Crișana, Maramureș și restul Transilvaniei vor fi precipitații mixte, moderate cantitativ.

În regiunile sudice și sud-estice, temporar va ploua, iar în după-amiaza și seara zilei de duminică (26 februarie), ploile vor avea caracter de aversă și pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice.

Până luni jumătate de țară va fi acoperită cu strat consistent de zăpadă

O altă atenționare meteo cod galben, tot de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent, este valabilă de duminică, ora 18:00, până luni, ora 15:00.

În Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea de nord a Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 cm.

spot_imgspot_img