Cum poți scăpa de implantul dentar dacă ai grijă de dinții tăi

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Deșii uneori putem fi neglijenți cu dantura noastră, un lucru este cert – nimeni nu dorește să ajungă să facă un implant dentar. Așadar sunt câteva lucruri pe care le poți face pentru a fi sigur că pentru o lungă perioadă de timp nu va fi necesară o astfel de intervenție. Desigur, rutina zilnică de igienizare, folosirea apei de gură și a aței dentare sunt un punct bun de pornire.

Oricum este bine de știut faptul că implantul dentar reprezintă cea mai buna alternativă restaurativa. Spre deosebire de o punte dentară, implantul nu solicită șlefuirea dinților vecini. De asemenea, studii recente din domeniu arată faptul că durata de viață a acestuia poate fi de până la 25 de ani. Un implant aplicat în zona frontală superioară are beneficii atât din punct de vedere medical, cât și estetic. Dinții vor arăta uniform, iar senzația de artificial va fi dată uitării.

Chiar și așa, dacă teama implantului dentar și-a făcut simțită prezența în ceea ce te privești, poți să acorzi o atenție sporită danturii. Astfel, vei preveni problemele serioase ale dinților. Desigur vizita regulată la stomatolog este indicată pentru că există câteva afecțiuni ale cavității bucale care se pot trata sau preveni. Iar dintre acestea, parodontita (cunoscuta popular drept parodontoza) si cariile sunt printre afectiunile care, tratate la timp, pot face diferenta intre nevoia de a face implant sau nu. In plus, partea frumoasa a tratamentelor dentare profilactice – de tip periaj, detratraj si airflow – este ca te pot ajuta sa nu dezvolti nici carii, nici afectiuni gingivale.

De exemplu, temuta boala parodontală este ireversibilă și netratată la timp va conduce la pierderea dinților. Insa, prin vizite regulate la dentist si tratamente profilactice poti evita dezvoltarea acesteia sau o poti trata inca de la primul semn – gingivita. Aceasta afectiune se manifestă prin inflamația superioară a gingiei și este primul semn ca nu urmezi o igiena dentara corecta. Este cauzată adesea de acumularea bacteriilor ce produc iritarea gingiei. Însă, poate fi favorizată și de placa bacteriană și tartrul dentar.

Îți poți da seama că și tu ești posibila victimă a ei, dacă ai:

  1. Sângerări gingivale în timpul periajului
  2. Durere în timpul masticației
  3. Miros neplăcut al gurii
  4. Gingiile se schimbă la culoare, pot deveni roșiatice, violacee sau sângerânde

Fumatul sau dezechilibrele hormonale pot influența apariția gingivitei, de asemenea, persoanele cu afecțiuni precum diabet sunt predispuse.

Se poate trata prin curățarea profesională constituită de periajul profesional și detartraj pentru ca ea să nu ajungă la osul alveolar. Ulterior, trebuie urmat acasă un periaj corect. Medicul stomatolog te va ajuta să alegi o periuță potrivită și o pastă de dinți indicată. Consumul de fructe și legume proaspete, dar și a altor alimente bogate în vitaminele A, C și E ajută la înlăturarea gingivitei.

Uneori lucrurile se pot agrava : stadiul de gingivita simpla este depasit si se instaleaza boala parodintala propriu-zisa. Tratamentul paradontozei se realizeaza prin mijloace sustinute si intense intrucat pacientul se confrunta cu o incarcatura foarte mare de bacterii patogene. Noi utilizam cu succes tratamentele laser, care asigura stoparea bolii parodontale si evita timpii chirurgicali ai tratamentelor clasice . Pacientul suporta usor interventiile ,vindecareq este rapida si parodontopatia este optita eficient.

Așadar pentru a preveni orice afecțiune dentară și pentru a fi sigur/ă că nu ajungi la o intervenție de tipul implantului dentar, fă-ți timp să mergi la dentist în mod regulat. Vizitele o dată la șase luni și igienizarea corectă îți vor face dinții puternici și sănătoși.

spot_imgspot_img