Cum să faci rost de piese pentru mașina ta în situații de criză financiară?

Atunci când mașina personală reprezintă un aspect important al activității tale cotidiene, orice defecțiune te poate destabiliza. Dacă ai ghinionul ca mașina să se strice în timp ce treci printr-o criză financiară, riscul este și mai mare, deoarece un blocaj te împiedică să produci banii necesari datoriilor curente și orice întârziere înseamnă acumularea de noi datorii. Pentru a trece cu bine peste acest impas, trebuie să repari mașina rapid și cu cheltuieli minime. În cele ce urmează îți prezentăm câteva variante de reparații de buget în situații de criză financiară.

Caută piesele cu cel mai bun raport preț-calitate

Oferta de piese auto este una dintre cele mai dezvoltate activități comerciale. Acest lucru poate fi un avantaj pentru cumpărători, deoarece te poți orienta foarte ușor pentru a obține cel mai bun preț. O soluție foarte rapidă și avantajoasă din punct de vedere financiar este achiziția de piese din dezmembrari auto de la DSPA. Avantajul cumpărării de componente din dezmembrări este garanția funcționării. Dacă o mașină a ajuns într-un astfel de parc din cauza unor probleme care nu au legătură cu piesele pe care le urmărești tu, poți obține o piesă de calitate (poate chiar originală) la preț de dumping.

Vânează reduceri

Atât magazinele cu showroom, cât și depozitele auto și mai ales platformele de e-commerce practică frecvent reduceri de prețuri promoționale. Verifică ofertele din piață cu privire la componentele de care ai nevoie și vânează reducerile care ți se potrivesc. În condițiile unui buget restrâns, orice ofertă este binevenită.

Informează-te cu privire la indicii OE, OEM și Aftermarket

Piesele auto de schimb sunt confecționate și comercializate după trei criterii: OE (Original Equipment), OEM (Original Equipment Manufacturer) și Aftermarket. Costul este principalul criteriu de departajare a acestor categorii, însă de multe ori poți cumpăra piese Aftermarket de bună calitate la un preț avantajos. Așadar, atunci când treci printr-o criză financiară, caută piese noi de la producători Aftermarket pentru a-ți repara mașina.

Redu costurile cu manopera

Manopera reprezintă un procent important al costurilor de reparație a mașinii. Dacă ești cât de cât priceput în domeniul tehnic, poți încerca să înlocuiești anumite componente în regim Do-It-Yourself. Din fericire, există o mulțime de tutoriale online, unele chiar în format video, care te ajută să parcurgi pas cu pas etapele necesare unui astfel de schimb. În plus, cu fiecare piesă înlocuită personal ajungi să-ți cunoști mașina mai bine, reducând astfel drumurile la service sau la atelierul mecanicului doar pentru reviziile importante sau reparațiile substanțiale. Sunt numeroase piese care pot fi înlocuite cu ușurință în parcare sau în garajul personal, implicând doar cheltuielile pentru achiziție.

Cumpără în rate fără dobândă

Majoritatea magazinelor oferă posibilitatea achiziționării de produse în rate fără dobândă. Caută astfel de magazine sau depozite de piese auto, în variantă fizică sau online, și apelează la o formulă de creditare care să te ajute să-ți repari mașina pentru a putea produce banii necesari achitării datoriilor acumulate.

Atunci când treci printr-o criză financiară și ți se strică mașina riști să acumulezi și mai multe datorii. Dacă pentru a produce bani ai nevoie să te deplasezi cu automobilul, reparația este o nevoie urgentă. Din fericire, există mai multe variante de înlocuire a unor componente cu costuri mici de achiziție și manoperă. Informează-te cu privire la prețul pieselor de schimb și al manoperei, iar dacă este posibil, înlocuiește-le personal, pentru a reduce din cheltuieli. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *