Dulapuri frigorifice – cum trebuie alese modelele profesionale

DCand vine vorba de siguranta alimentara echipamentele profesionale sunt esentiale. Printre dispozitivele moderne care sustin practicile comerciale alimentare sigure se numara si o serie de dulapuri frigorifice. Acestea au scopul de a pastra in cele mai bune conditii alimentele, previn dezvoltarea si imprastierea germenilor si nu in ultimul rand au impact estetic ridicat. De aceea ne propunem in randurile urmatoare sa descoperim care sunt caracteristicile unor produse de inalta calitate.

Consumul energetic

Indiferent de dimensiunea businessului, consumul energetic este o constanta ce trebuie avuta in vedere. Aceasta poate creste semnificativ costurile afacerii, deci, si la achizitionarea de dulapuri frigorifice trebuie verificat cu atentie consumul energetic. Aceasta caracteristica este mentionata pe eticheta cu fisa tehnica afisata pe dispozitiv. Cele mai economice dulapuri frigorifice din punct de vedere al consumului sunt cele incadrate in clasa energetica A, la polul opus situandu-se dispozitivele din clasa G.

Fiabilitatea

Un echipament eficient este unul durabil, care functioneaza in parametrii optimi o perioada cat mai indelungata. Aceasta caracteristica asigura totodata si eficienta investitiei. Ca si in alte businessuri si in cele ce tin de alimentatie este mai important sa cumpere echipamente frigorifice care sa functioneze eficient pe perioada cat mai indelungate.

Calitatea componentelor

Pentru a beneficia de dispozitive care sa functioneze corect, este important sa le alegi pe cele cu componente de calitate. Materialele, finisajele si aspectul estetic sunt in cele care ofera indicii legat de calitatea componentelor. Brandul este un alt detaliu de care poti tine seama cand vrei sa faci o achizitie durabila. Specialistii recomanda achizitionarea de dispozitive confectionate din inox AISI 430 sau inox AISI 304, material rezistent, durabil cu caracteristici deosebite in fata coroziunii. Sticla utilizata trebuie sa fie groasa, rezistenta si sa aiba proprietati deosebite in fata socurilor mecanice.

Capacitatea de stocare si dimensiunea

Cand vine vorba de capacitate de stocare, trebuie luate in calcul rulajul. Volumul de stocare trebuie sa fie direct proportional cu dimensiunea rulajului. De asemenea trebuie sa se ia in calcul si caracterul sezonier al afacerii. In cazul in care afacerea are variatii mari in anumite perioade, dulapul frigorific trebuie achizitionat pentru a raspunde si acestor necesitati. 

Functii suplimentare – dezghetare, reglarea umiditatii, tropicalizare

Functiile suplimentare sunt esentiale cand vine vorba de dulapuri frigorifice si frigidere. Dezghetarea automata este una dintre acele functii care te ajuta sa economisesti timp si implicit bani. Totusi ca si in cazul altor dispozitive de racit si in cazul dulapurilor frigorifice dezghetarea trebuie realizata periodic. 

O alta functie importanta este tropicalizarea. Aceasta permite aparatului sa functioneze eficient in cazul in care temperaturile din ambient sunt foarte mari, cum se intampla des in perioada verii. Functia asigura acelasi randament chiar si cand temperaturile din exterior ating 35-37℃. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *