Cum sa identificati performanta unui hoverboard?

Multi oameni cred ca toate hoverboard-urile sunt la fel. Cu toate acestea, exista o serie de lucruri pe care trebuie sa le stiti despre aceste gadget-uri moderne inainte de a cumpara unul.

In prima instanta, multi clienti cauta cel mai bun pret atunci cand cumpara un hoverboard online. Un hoverboard ieftin nu este insa singurul lucru care trebuie sa va atraga.

Rezultatele testelor producatorilor nu sunt suficient de relevante pentru un cumparator. Asta pentru ca testele sunt influentate de greutatea celui care a realizat testul si  conditiile de drum in care a fost testat hoverboard-ul. Atunci cand o persoana de 50 kg si o persoana de 70 kg testeaza acelasi hoverboard in aceleasi conditii, viteza pe care o pot atinge va fi diferita. Oricum, testerii fiecarei marci nu pot fi clonati de aceeasi persoana, deci diferenta datelor este inevitabila. Atunci, cum vedem diferenta de performanta in aceasta situatie? Ne uitam la parametrii electrici.

Iata 2 lucruri pe care trebuie sa le stii despre cumpararea unui hoverboard, astfel incat sa poti lua o decizie in cunostinta de cauza.

1.Care este puterea reala a unui hoverboard?

Dimensiunea motorului si diametrul rotii determina cuplul motorului. In general, hoverboard-ul de 8,5 inch este mult mai puternic decat cel de 6,5 inch. Doua motoare pot avea o putere diferita, chiar daca au dimensiuni identice. Producatorul va indica doar puterea bruta a motorului, dar factorul decisiv al puterii motorului este cuplul motorului.

In plus, tensiunea maxima a bateriei este diferita, rezultand o alimentare diferita a motorului, care va afecta si ea puterea. Acesta este motivul pentru care dintre doua hoverboard-uri de aceeasi dimensiune si aceeasi putere a motorului, unul poate urca pe o panta abrupta de 18 grade, in timp ce celalalt abia poate face fata unei pante de 15 grade. 

In general, hoverboard-urile de pe piata au baterii cu scheme de tensiune de 36V si 24V. Va rugam sa acordati atentie la cumparare. Daca sunteti o persoana cu mai multe kilograme, peste 75 kg, va rugam sa alegeti un pachet de baterii de 36V si un hoverboard de 8,5 inch, altfel motorul va fi suprasolicitat cand urcati o panta abrupta. 

2. De ce depinde limita de greutate a unui hoverboard?

Sarcina maxima a hoverboard-ului este, de asemenea, un indicator pe care il pretuim foarte mult. Aici impart capacitatea de incarcare in doua situatii: una este sarcina statica. Acest lucru ia in considerare fermitatea structurii materiale a hoverboardului. Plasticul rezistent la sparturi si aliajul de aluminiu reprezinta in prezent cea mai performanta constructie a unui hoverboard, dar mai multi producatori doresc sa reduca costurile si utilizeaza plastic ABS (obisnuit) sau reduc dimensiunea pieselor din aluminiu. 

Cealalta este sarcina dinamica, sarcina maxima cu care hoverboard-ul poate functiona fara probleme, ceea ce nu este specificata de multi producatori. De obicei, persoanele de peste 75 kg simt ca un hoverboard de 6,5 inch nu are suficienta putere atunci cand se deplaseaza pe el, in special atunci cand fac viraje si urca pante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *