servere

Alegerea unui server poate fi una mai complicata decat alegerea unui desktop, de aceea este important sa aveti cateva lucruri in vedere, astfel incat sa fiti siguri e faptul ca veti lua mereu o decizie cat mai buna. Inainte de a achizitiona un server, va trebui sa aveti in vedere cateva informatii esentiale si sa alegeti asadar un server cat mai potrivit pentru toate nevoile voastre. Trebuie asadar in primul rand sa analizati cu atentie care sunt programele, dar si aplciatiile pe care le veti folosi.

Anumite programe si aplicatii consuma un numar mare de resurse hardware, pe cand altele au nevoie de mai multa memorie sau putere de procesare, de aceea va trebui sa va alegeti un server refurbished in functie de cerintele aplicatiilor voastre. Exista asadar servere micro, de tipul 8 GB RAM, alaturi de un procesor E3, dar si servere rackabile, acestea avand un socket de 32 GB RAM. Un alt lucru la care sa va ganditi il reprezinta solutiile de stocare. Imediat ce ati facut asadar analiza aplicatiilor si nevoilor voastre, veti sti spre ce trebuie sa va indreptati.

Daca veti avea nevoie de rapiditate in ceea ce priveste procesarea datelor, atunci va trebui sa alegeti un SSD. SSD-urile pot fi asadar obisnuite, caz in care serverul ar trebui sa suporte solutii de stocare non-brand. In cazul in care va orientati catre SSD-uri brand, atunci va trebui doar verificata compatibilitatea cu controllerul, astfel incat sa luati decizia cea mai buna. Puteti si sa stabiliti un buget pentru aceasta achizitie si trebuie sa static. Acest buget poate fi cuprins intre 300 si 50.000 de euro. E posibil sa aveti in vedere si sfaturile unui specialist atunci cand va doriti configurarea acestui server.

Alegeti si locul unde va veti depozita serverul, iar daca cerintele sunt mici, atunci puteti alege o configuratie de tip tower, la fel ca in cazul unui PC normal. Serverele rack au nevoie de un spatiu de stocare mai mare, dar si de un cabinet metalic in care vor fi montate. Cabinetul metalic va fi ales in functie de dimensiunile serverului si se poate folosi de o cheie pentru ca doar administratorul IT sa poata avea acces la acest server. Pentru pastrarea unei temperaturi constante, se poate adauga daca doriti chiar si niste ventilatoare. Verificati mereu si cati useri se vor putea loga la serverul vostru. Tineti cont de toate aceste aspecte importante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *