Cum se montează un aer condițonat?

Te-ai pregătit deja pentru vară și ți-ai cumpărat un aer condiționat?

 Atunci ai făcut primul pas, iar acum aerul condiționat trebuie și instalat.

Așadar apelează la o firmă a cărei obiectiv este montajul de aer condiționat alături de întreținerea sistemeleor de climatizare de orice tip.

Alege niște profesioniști a căror cunoștințe dobândite și vasta experiență acumulată în acest domeniu, îi recomandă ca jucători profesioniști și serioși ai pieței de întreținere,
recondiționare și instalare de aparate de aer condiționat.

Cum decurge instalarea aerului condiționat?

Mai întâi trebuie să alegi locul unde vrei să fie montat acesta, ținând cont că trebuie să se facă resimțit în tot spațiul dar să fie și ușor de curățat.

Apoi cu o programare în prealabil, cei de la firma de instalare se vor ocupa de tot pentru ca tu să te bucuri de o atmosferă plăcută în locuință.

Instalarea aerului condiționat include traseul frigorific, cablul electric de legătură dintre unități, elementele de fixare, , tuburile, de evacuare, suportul standart, și cablul de alimentare iar totul se face printr-o singură străpungere în zid.

Pentru instalarea aerului condiționat trebuie ținut cont de câteva detalii esențiale precum evitarea  fixării traseului frigorific prin tavan sau rigips.

Trebuie evitate și finisările în urma străpungerii zidului iar unitatea exterioară se fixează pe peretele exterior și într-un loc accesibil pentru eventualele intervenții și pentru întreținere.

Echipele de specialăști efectuează instalarea aparatelor folosind pompe de vaccum pentru punerea acestora in functiune, respectând toate standardele impuse de producători iar pentru orice serviciu de care aveți nevoie îi puteți contacta oricând.

Pot instala singur aerul condiționat?

Ei bine, da mai ales astăzi când există numeroase tutoriale și bloguri cu diferite îndrumări tehnice, însă de preferat ar fi să apelezi la cei care se pricep la asta, poate chiar firma de la care ai cumpărat aerul condiționat.

O instalare corectă a aerului condiționat te scutește de un consum ridicat la energie și să nu mai spunem de alte numeroase beneficii, în timp ce un aer condiționat montat prost îți poate aduce numai bătăi de cap și probleme de sănătate.

Se știe că aerul condiționat este benefic  atât pentru curățarea mediului, precum și pentru sănătate, în schimb instalat greșit sau necurățat la timp poate să murdărească aerul din încăpere și să provoace alergii sau răceli.

Rolul aerului condiționat este să te bucuri de o atmosferă răcoroaă pe timp canicular, dar și să ventileze și să purifice aerul din încăpere.

Cum se întreține aerul condiționat?

Diagnosticarea periodică a presiunilor sistemului de răcire, spălarea si curățarea condensatorului, testarea amperajului al compresorului, gresarea motoarelor ventilatorului, verificarea părților mobile și constatarea eventualelor defecte este indicat să fie executate tot de către o echipă de professioniști cu experiență.

Verificarea și igenizarea ar trebui să fie făcute cel puțin o dată pe an.

Cere o oferta personalizata apasand click aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *