Cutremure în Gorj: A fost finalizată prima inspecţie a podurilor de pe drumurile naţionale. Nu au fost identificate probleme

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

A fost finalizată prima inspecţie a podurilor de pe drumurile naţionale, nefiind identificate probleme cauzate de cutremurele înregistrate în ultimele două zile, a informat marți seară Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

SeismografFoto: Hugo Moreira / Zuma Press / Profimedia

Potrivit DRDP Craiova, citată de Agerpres, au fost inspectate în prima fază podurile cu mai multe deschideri.

„A fost finalizată prima inspecţie a podurilor de pe drumurile naţionale; au fost inspectate în prima fază podurile cu mai multe deschideri; nu au fost identificate probleme cauzate de cutremurele înregistrate în ultima perioadă. Directorul Regional al DRDP Craiova, Călin Cosmin Petruţ, a solicitat tuturor secţiilor de drumuri naţionale din subordine să continue inspecţia şi să monitorizeze toate zonele cu risc, în special zonele de defilee, unde este risc să apară căderi de pietre de pe versanţi”, informează DRDP.

Un nou cutremur – urmat de cel puțin șase replici – s-a produs marți după-amiază în România, în județul Gorj, fiind cel mai puternic din ultimii cinci ani. Seismul, cu magnitudinea revizuită la 5,7, s-a produs la o adâncime de doar 6,3 kilometri și s-a simțit și la București.

Este al doilea seism puternic produs în zonă într-un interval de 24 de ore. Primul cutremur, de 5,2 pe Richter, s-a produs luni după-amiază, la o adâncime de 16,5 kilometri.

spot_imgspot_img