Războiul din Ucraina, ziua 357. Împotmolită cu tancurile pe front, Rusia desfăşoară nave cu arme nucleare în Marea Baltică / Minori ucraineni duşi la „reeducare politică”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

UPDATE 00:00 O studentă rus riscă 10 ani de închisoare pentru postare împotriva războiului 

Studenta rusă Olesia Krivtsova riscă zece ani de închisoare, vinovată fiind în viziunea regimului de la Moscova că a postat pe Instagram un comentariu împotriva războiului dorit de preşedintele Vladimir Putin. Ea a fost arestată pentru un comentariu despre podul din Crimeea aruncat în aer de armata ucraineană şi care, potrivit Moscovei, a discreditat armata rusă şi a susţinut terorismul. Studenta de la Universitatea Arhangelsk este acum în arest la domiciliu şi a fost scutită de închisoare doar pentru că avea 20 de ani, scrie BBC, explicând că Krivtsova poartă o brăţară electronică care permite Poliţiei să-i monitorizeze orice mişcare. 

UPDATE 00:00 Ucraina şi Spania vor desfăşura apărarea antiaeriană Nasams în Estonia

În aprilie, Spania va implementa sistemele de apărare aeriană NASAMS în Estonia pentru o perioadă totală de patru luni. Acest lucru a fost anunţat de ministrul spaniol al apărării, Margarita Robles, în cadrul unei întâlniri cu omologul său estonian, Hanno Pevkur, care a avut loc la Bruxelles.

UPDATE 23:00 Yale: 6.000 de minori în Rusia şi Crimeea, la „reeducare politică”

6.000 de minori ucraineni au fost duşi în Rusia şi în Crimeea pentru a fi „reeducaţi”, susţine Universitatea Yale, care vorbeşte despre cel puţin 43 de lagăre şi alte structuri în care au fost deţinuţi copii ucraineni cu scopul principal de „reeducare politică”. În lagăre sunt copii care mai au părinţi sau un tutore, dar şi cei pe care Rusia îi consideră orfani şi alţii care erau în grija instituţiilor statului ucrainean înainte de invazie, precum şi cei cu custodia incertă din cauza războiului. Cercetătorul Nathaniel Raymond a spus că „scopul principal al facilităţilor taberei pe care le-am identificat pare a fi reeducarea politică”.

UPDATE Grup de lucru pentru bunurile ruseşti confiscate pentru reconstrucţie

Uniunea Europeană va înfiinţa un grup de lucru pentru a defini utilizarea bunurilor ruseşti confiscate pentru reconstrucţia Ucrainei, anunţă preşedinţia suedeză a UE. „Grupul va efectua analiza politică, financiară, juridică şi economică a utilizării activelor ruseşti îngheţate”, au precizat nordicii. O parte a sarcinii este să definească unde sunt activele vizate şi valoarea lor globală. Grupul de lucru va fi prezidat de Anders Ahnlid, directorul general al Consiliului Naţional al Comerţului Suedez.

UPDATE 22:00 Putin trimite un bombardier nuclear lângă Alaska, în timp ce NATO plănuieşte să trimită mai multe arme la Kiev

Un zgomotos Tu-95MS „Bear”, însoţit de două avioane de vânătoare Su-30, a zburat peste Marea Bering în largul coastei Alaska, marţi dimineaţă, timp de mai bine de şapte ore. Trimiterea bombardierului nuclear de către Putin este înţeleasă ca o adevărată provocare a Rusiei către Occident.

Nu este singurul din moment ce în aceste ore serviciile norvegiene de informaţii au denunţat prezenţa navelor flotei moscovite – tot cu arme nucleare – în Marea Baltică. Ameninţări, cele ale Ţarului, care îngrijorează NATO, atât de mult încât să împingă miniştrii apărării din ţările membre să se întâlnească la Bruxelles, pentru a discuta despre trimiterea altor arme în Ucraina, în special vorbim de avioane de luptă solicitate expres de Kiev.

UPDATE 21:30 Oslo: Rusia desfăşoară nave cu arme nucleare în Marea Baltică

Rusia a început să desfăşoare nave tactice cu arme nucleare în Marea Baltică pentru prima dată în 30 de ani, a declarat serviciul de informaţii norvegian în raportul său anual, citat de Politico. „Partea fundamentală a potenţialului nuclear se află pe submarinele şi navele de suprafaţă ale Flotei de Nord”, au observat serviciile din Oslo, adăugând că armele nucleare tactice reprezintă „o ameninţare deosebit de gravă în diferite scenarii operaţionale în care ţările NATO s-ar putea implica”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img