Date oficiale din Israel: Îmbolnăvirile cu Covid-19 au scăzut cu 95,8% la cei care au primit două doze de vaccin Pfizer – Coronavirus

Riscul de îmbolnăvire cu Covid-19 a scăzut cu 95,8% printre persoanele care au primit ambele doze ale vaccinului Pfizer, a anunțat sâmbătă seară ministerul sănătății din Israel, potrivit agenției Reuters.

De asemenea, vaccinul a avut o eficiență de 98% în prevenirea febrei sau problemelor respiratorii și 98,9% eficient în prevenirea spitalizării și decesului, a transmis ministerul citat.

Rezultatele se bazează pe statisticile colectate la nivel național până pe 13 februarie de la israelienii care au primit a doua doză cu cel puțin două săptămâni înainte. Potrivit site-ului ministerului sănătății din Israel, aproximativ 1,7 milioane de oameni primiseră a doua doză până pe 30 ianuarie.

Ambițioasa campanie de vaccinare israeliană a devenit cel mai mare studiu practic al Pfizer. Premierul Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă că estimează că 95% dintre israelienii peste 50 de ani vor fi vaccinați în următoarele două săptămâni.

Cercetări anterioare de la furnizori de servicii medicale din Israel au arătat și ele rezultate pozitive ale campaniei de imunizare, încurajând țara să ridice din restricții după săptămâni de lockdown. Astfel, începând de duminică, o parte dintre școli și magazine pot să se redeschidă.

De asemenea, ministerul sănătății a implementat o aplicație ”pașaport verde”, conectată la dosarul medical personal, prin care cei care au fost vaccinați complet sau declarați cu imunitate după îmbolnăvirea cu Covid-19 pot sta în hoteluri sau să participe la evenimente sportive și culturale.

Potrivit datelor Bloomberg, Israelul a administrat până sâmbătă 78,8 doze de vaccin contra coronavirusului la suta de locuitori, 31,8% dintre cetățeni primind deja schema completă de două doze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *