De ce ai nevoie de promovare website

promovare site web

Optimizarea si promovarea site-ului iti pot dezvolta afacerea la inaltimi fara precedent. Multe portaluri mari, magazine offline si online au castigat o parte semnificativa a pietei tocmai datorita publicitatii active pe internet. Insa, devine din ce in ce mai dificil sa atragi vizitatori in fiecare an, deoarece o concurenta uriasa si algoritmi de cautare in continua schimbare, necesita cel mai inalt nivel de profesionalism de la optimizatorii de SEO si de la comerciantii de internet.

Ce inseamna optimizarea site-ului

De obicei, acest termen este inteles ca un set de lucrari privind imbunatatirea resurselor, efectuate nu numai pentru a te ridica pozitiile de top, ci si pentru a creste conversia, utilizand si alte caracteristici de performanta ale site-ului. Metodele de optimizare sunt impartite in mod conventional in cele utilizate in cadrul site-ului insusi si in cele in care sunt accesate sistemele si resursele tertilor.

Publicitatea contextuala

Acest tip de publicitate iti permite sa afisezi anunturile numai acelor utilizatori care indeplinesc anumiti parametri sau care cauta un anumit produs sau serviciu. Are o eficienta ridicata, dar numai cu un set profesional de afisari si cost pe clic. In caz contrar, bugetul publicitar este cheltuit foarte rapid, iar conversia este aproape de zero.

Google AdWords. Un alt sistem de publicitate contextuala este creat de motorul de cautare Google. Potrivit expertilor, AdWords este mai economic decat “Direct”, dar are mai putina acoperire cu publicul vorbitor de limba romana. Acesta este cel mai adesea folosit pentru a atrage utilizatori de sex masculin pe site, pentru servicii si produse din clasele “business” si “premium”.

Facebook. Serviciul de directionare Facebook iti permite sa restrangi cat mai mult posibil publicul tinta, ceea ce poate reduce semnificativ costul unei campanii publicitare. Cu toate acestea, acest avantaj poate fi un dezavantaj – existand un risc mare de a pierde un potential client, din simplul motiv ca nu a fost indicat elementul necesar in informatiile personale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *