Directorul SRI, invitat la comisia parlamentară de specialitate, în contextul tensiunilor Rusia – Ucraina

Directorul SRI, Eduard Hellvig, este invitat, marţi, la şedinţa Comisiei parlamentare comune pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI la discuţii despre situaţia de securitate de pe Flancul Estic al NATO.

Eduard HellvigFoto: Agerpres

Preşedintele comisiei, senatorul Cristian Chirteş, a precizat pentru Agerpres că şedinţa urmează să aibă loc la ora 13,30.

Potrivit unui comunicat transmis săptămâna trecută, parlamentarii din comisie au decis să invite conducerea SRI pentru a fi informaţi cu privire la evoluţiile actuale de securitate la graniţa Ucrainei şi asupra aspectelor de interes pentru România.

“Am trimis o invitaţie conducerii Serviciului Român de Informaţii să participe la şedinţa comisiei noastre de săptămâna viitoare. Parlamentarii din comisie doresc să fie informaţi cu privire la situaţia din proximitatea Ucrainei şi din zonă. Au avut întâlniri pe problematica ucraineană şi Comisiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale Senatului şi Camerei Deputaţilor cu ministrul Apărării. În fiecare zi, apar noi situaţii şi fiecare dintre parlamentarii din comisia noastră are întrebări pentru conducerea SRI”, declara senatorul Cristian Chirteş

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *