Doctorul Anthony Fauci pune presiune pe China. Cere dovezi cheie de la laboratorul din Wuhan – Capital

Principalul expert în boli infecţioase din Statele Unite, doctorul Anthony Fauci, a cerut Chinei să prezinte dosarele medicale a nouă persoane angajate ale laboratorului din Wuhan, ale căror afecţiuni ar putea oferi indicii vitale dacă COVID-19 a apărut pentru prima dată ca rezultat al unei scurgeri de laborator, a relatat joi Financial Times (FT), citat vineri de Reuters.

“Aş dori să văd fişele medicale ale celor trei persoane despre care se spune că s-au îmbolnăvit în 2019. S-au îmbolnăvit într-adevăr şi, dacă da, de ce s-au îmbolnăvit?”, a declarat Fauci, citat de FT.

Originea virusului este puternic contestată, în timp ce agenţiile de informaţii americane încă examinează informaţiile potrivit cărora cercetătorii unui laborator chinez de virologie din Wuhan au fost grav bolnavi în 2019 cu o lună înainte de raportarea primelor cazuri de COVID-19.

COVID este rezultatul scurgerilor de laborator?

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă şi oficialii chinezi au respins în mod constant ipoteza scurgerilor de laborator, spunând că virusul ar fi putut circula în alte regiuni înainte să lovească oraşul Wuhan şi chiar ar fi putut intra în China prin livrări de alimente congelate importate sau comerţ cu animale sălbatice.

Potrivit Financial Times, Fauci continuă să creadă că virusul a fost transmis mai întâi la oameni de la animale. Sursa menționată arată că, chiar dacă cercetătorii laboratorului au avut COVID-19, ei ar fi putut contracta boala de la populaţia mai largă.

În plus, la începutul lunii iunie, au apărut noi detalii legate de răspândirea COVID. Un oficial chinez a dezvăluit, printr-o simplă greșeală, informații despre pacientul zero al pandemiei de COVID-19. Acesta ar fi trimis a trimis o captură de ecran cu adresa femeii către un jurnal medical chinez, iar informațiile au început deja să se răspândească. Astfel, „pacienta Su” este o femeie în vârstă de 61 a devenit potențialul „pacient zero” al pandemiei de COVID-19, arată informațiile oferite de un oficial chinez.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *