Transformarea unui server folosit intr-unul refurbished

servere-refurbished

Daca doriti sa cumparati niste servere folosite, e posibil sa fi descoperit si serverele refurbished. Trebuie sa stiti insa cateva detalii despre hardware-ul nou vs. cel folosit. In primul rand, daca un server este nou, el nu a fost niciodata folosit, dar de multe ori atunci cand auzim cuvantul refurbished, ne punem mai multe intrebari si ajungem astfel sa facem confuzii intre un server second hand si unul de acest fel si anume refurbished.

Pentru ca un server sa fie considerat a fi refurbished, serverul respectiv trebuie sa fi fost detinut de cel putin un centru de date inainte de a avea tu acces la el. In acelasi timp, acest server ar fi trebuit returnat intr-o stare cat mai buna inainte ca voi sa-l fi cumparat.

Desi pare simplu de inteles, multe persoane au totusi dificultati cu acesti termeni, ei fiind confundati de cele mai multe ori. Trebuie sa stiti asadar ca serverele refurbished sunt supuse unui numar mare de teste inainte de a fi repuse in vanzare.

Vanzatorii de hardware sunt cei care testeaza cat mai bine aceste servere, astfel incat sa se asigure de faptul ca acestea functioneaza fara nici o problrema. In cazul in care o componenta a serverului nu trece peste procesul de testare, atunci tehnicianul stabileste daca serverul respectiv poate sau nu, sa fie reparat. De asemenea, el mai stabileste si daca serverul este si unul eficient din punctul de vedere al costurilor. Componentele care nu respecta standardele de calitate sunt schimbate.

Un alt lucru de care sa tineti cont este faptul ca serverele refurbished sunt curatate foarte bine. Nu trebuie sa va faceti griji astfel cu privinta la praful care s-ar putea gasi in interior pentru ca nu este cazul. Praful este eliminat din interiorul serverului, acesta fiind curatat cu atentie. In caz de nevoie, acesta mai poate fi si vopsit.

Serverele sunt resetate la setarile originale ale producatorului, de aceea, imediat dupa ce acest server este curatat si testat, atunci el primeste si orice fel de modificari cosmetice necesare. Dispozitivul este astfel resetat la setarile sale din fabrica. Acest server actioneaza asadar ca un server nou, doar semnificativ mai putin costisitor.

Pe langa toate aceste lucruri, un refurbished server mai are parte si de garantie. Diferenta dintre cumpararea unui astfel de server reconditionat si unul second hand este faptul ca cel reconditionat va avea o garantie. Nu veti avea probleme cu acest server.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *