EXCLUSIV | Episod uluitor la Steaua! Helmuth Duckadam a făcut public totul, împreună cu numele fotbaliştilor implicaţi | News20
EXCLUSIV | Episod uluitor la Steaua! Helmuth Duckadam a făcut public totul, împreună cu numele fotbaliştilor implicaţi

Helmuth Duckadam a vorbit într-o intervenţie la ProSport Live despre cazul Kepa Arrizabalaga. Fostul mare portar a făcut o paralelă cu fotbalul de la noi şi a povestit un episod petrecut pe vremea în care încă activa. Întâmplarea a avut loc la Steaua şi i-a avut ca protagonişti pe Vasile Iordache şi Dumitru Moraru, portarii bucureştenilor de la acea vreme.

Totul s-a întâmplat la mijlocul anilor ’70. Deşi multe dintre meciurile din campionatul românesc nu erau televizate, partida la care face trimitere Helmuth Duckadam ar fi fost transmisă, iar suporterii Stelei au văzut toată scena. ”Am fost şi eu martorul unei faze de acest gen. Când a fost schimbat Vasile Iordache cu Moraru la Steaua, în meci televizat. Dar să nu ieşi din teren (n.r. referitor la Kepa Arrizabalaga) la un asemenea nivel…nu pot să înţeleg”, a declarat fostul mare portar, care a pedepsit aspru reacţia spaniolului.

Nu ai ce să comentezi. În al doilea minut îl dădeam afară din club sau plecam eu ca antrenor. Mi s-a părut jenant. Am mai auzit de jucători de câmp care mai făceau figuri că nu vor să iasă, că nu ştiu ce. Nu sunt de acord cu astfel de lucruri, să nu ieşi de pe teren. Poţi să valorezi 75 de miliarde, nu milioane de euro. Nu există aşa ceva. E o lipsă de bun simţ, de educaţie. Poţi să ai toţi banii din lume, dacă nu ai cei 7 ani de acasă, nu mai contează. Din punctul meu de vedere, Kepa trebuia vândut în a treia secundă”.

Kepa Arrizabalaga a refuzat să iasă de pe teren în partida lui Chelsea cu Manchester City, din finala Carabao Cup. Antrenorul Muarizio Sarri a vrut să-l schimbe pe acesta înainte de executarea loviturilor de departajare cu Willy Caballero, dar portarul spaniol a refuzat să iasă. City s-a impus, Leroy Sane fiind singurul din tabăra ”cetăţenilor” care nu a înscris de la punctul cu var.

 

NEWS20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *